Au mutat Primăria în sala de sport

image
Sala de sport: Aici îşi desfăşoară elevii de la şcoala generală orele de educaţie fizică (Fotografii: Dinu Zară)

Au construit sală de sport de 3 milioane de lei pentru copiii de la şcoala din localitate. Acum, aceştia se pot bucura decât de o jumătate din spaţiul clădirii. În cealaltă parte s-a mutat Primăria.

Nemulţumit de faptul că trebuie să muncească într-o casă dărăpănată, veche de peste 100 de ani, edilul comunei sucevene Păltinoasa, Dumitru Carpiuc a decis să-şi mute birourile în vestiarul sălii de sport, construită cu 2,75 de milioane de lei, bani de la Guvern, şi terminată în 2011.

Transferul a fost realizat imediat după darea clădirii în administrarea primăriei locale, cu titlu de provizorat, dar situaţia a rămas neschimbată până acum.

Practic, copiii de la şcoala generală din comună împart sala de sport, în timpul orelor de educaţie fizică, cu funcţionarii de primărie.

Vestiarele au fost împărţite în două, iar birourile primăriei funcţionează în jumătate din clădire.

Primăria: Birourile angajaţilor au o intrare separată de cea a elevilor

image
Sala de sport: Aici îşi desfăşoară elevii de la şcoala generală orele de educaţie fizică (Fotografii: Dinu Zară)

Chiar dacă elevii sunt gălăgioşi, funcţionarii din primărie spun că s-au obişnuit cu zgomotul produs în timpul orelor de sport. Pentru elevi a fost amenajată o intrare separată în spaţiile care sunt folosite în continuare de şcoală.

Pentru funcţionarii publici şi pentru localnicii care au treabă la primărie, accesul se face pe o altă uşă.

"Nu mai puteam sta în clădirea veche. Era un pericol pentru angajaţi!"

Dumitru Carpiuc, primar

Mutarea provizorie a primăriei în sala de sport, obţinută printr-o derogare de la şefii judeţului, are şanse mari să rămână definitivă. Primarul Dumitru Carpiuc spune că îi e imposibil să găsească bani pentru proiectul noului sediu al primăriei şi că nu avea altă soluţie. „Efectiv nu mai puteam sta în clădirea veche. Era un pericol pentru angajaţii primăriei.

Pereţii sunt crăpaţi, plouă prin acoperiş, şobolanii ne rodeau actele. Ce să facem, să ieşim în drum cu birourile?", se întreabă retoric primarul.

image
Sala de sport: Aici îşi desfăşoară elevii de la şcoala generală orele de educaţie fizică (Fotografii: Dinu Zară)

Situaţie inedită într-o comună săracă din Iaşi, unde edilul comunităţii a închiriat un apartament cu două camere pentru a muta primăria. Pentru că spaţiul nu era suficient, primarul din comuna ieşeană Vânători a fost nevoit să îşi amenajeze biroul chiar în toaleta apartamentului. Cum fosta baie a imobilulului a fost transformată în biroul primarului, funcţionarii instituţiei sunt obligaţi să meargă la toaleta de la Căminul Cultural, situată peste drum.

regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
gabriela cristea
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
cub bianca dragusanu png
FotoJet (1) jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
iulia albu
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia
Nord Stream FOTO Shutterstock jpg
image
image
image
image
tanc t55 romania foto mapn (1) jpg
meghan markle harry regina jpeg
marcel pavel coronavirus 0 jpeg
meghan markle harry regina jpeg
A1 marcaje webp
pasaj doamna ghica jpg