Autostrada Urbană, ieri inaugurată, azi deja stricată

Ultima actualizare:

    La kilometrul 6 al Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti au apărut primele gropiFoto: Sever Gheorghe
La kilometrul 6 al Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti au apărut primele gropiFoto: Sever Gheorghe

Autostrada Urbană pare a fi blestemată. La doar o lună de la inaugurare au apărut gropile, iar constructorul a fost pus să remedieze cât mai repede. Dar o va face când vremea o va permite.

Treabă de mântuială făcută de companii străine pe banii românilor! Aşa s-ar putea traduce faptul că pe Autostrada Urbană, parte din A3 Bucureşti-Ploieşti, asfaltul nu este ca în palmă, aşa cum ar fi normal.

Terminat de italienii de la Pizzarotti, în 2014, şi preluat apoi de grecii de la Aktor, în 2016, pe podul construit peste Centura de Nord a Capitalei au apărut problemele. Pe prima bandă de circulaţie, cum urci rampa spre Capitală, sunt gropi pe aproximativ un metru lungime. Nici un şofer nu se aşteaptă ca la o lună de la deschidere să aibă parte de aşa ceva. Unii trec peste asfaltul ”mâncat”, alţii reuşesc să-l ocolească la timp, mai ales că groapa este raportată pe aplicaţia Waze.

”Bucata va fi remediată de constructor imediat ce timpul o va permite. Lotul firmei Pizzarotti este în garanţie până la sfârşitul anului”, ne-a declarat Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt la Compania de Drumuri. Şi să nu uităm că vorbim, totuşi, despre o lucrare finalizată şi dată în circulaţie pe 14 decembrie 2018.

Aceasta măsoară, în total, 6,5 km şi a fost construită în două etape. La primii 3,2 km au muncit cei de la firma Pizzarotti şi au fost gata în 2014. Italienii nu au mai putut înainta cu lucrarea până la intrarea în Bucureşti, pentru că li s-a reziliat contractul, pe motiv că cereau bani în plus şi nu prea munceau. În 2016, grecii au câştigat licitaţia pentru următorii 3,3 km, finalizaţi în decembrie 2018.

În cazul lor, garanţia pentru lucrare este de 48 de luni. Săptămâna trecută s-a aflat că tot pe porţiunea italienilor au fost furate cablurile electrice de la stâlpii de iluminat, pe o distanţă de 4 km. Deocamdată, nu se ştie când a fost dat atacul şi nici cine a comis fapta.

image
image
image
image
image
image
politia jpg
Carol al II lea si Regele Mihai jpg
money 6934763 1280 jpg
magazin lidl jpeg
driver 3978839 1280 jpg
hands 2066551 1280 jpg
Adrian Marinescu jpg
image png