Autostrada Zero. Constructorul a primit autorizație să lucreze pe încă 15 km, între Vidra si Bragadiru


    Primele lucrări la Autostrada Zero au început în urmă cu două luni
Primele lucrări la Autostrada Zero au început în urmă cu două luni

Lucrările la Autostrada Zero continuă. Turcii de la Alsim Alarko au primit, ieri, 28 octombrie, autorizație de construire pentru încă 15 km, între Vidra și Bragadiru. Premierul Ludovic Orban a spus că Bucureștiul a rămas singura capitală europeană fără o centură ocolitoare.

Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru încă un sector din lotul II Vidra - Bragadiru al Autostrăzii Zero (A0), pe partea de sud.

”Încă o etapă importantă pentru realizarea A0, cel mai important proiect rutier din Regiunea București-Ilfov.Am semnat autorizația de construire pentru încă un sector din Lotul II al A0 Sud, aproximativ 15 km de autostradă, porțiunea care trece prin localitățile Bragadiru, Măgurele, Jilava, Dărăști, 1 Decembrie, Vidra și Cornetu”, a anunțat Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

El a precizat că vor fi executate lucrări de drum, de construire de poduri și pasaje, lucrări de scurgere a apelor, de consolidare, hidrotehnice și vor fi realizate noduri rutiere, lucrări de siguranța circulației, de iluminat, relocări și protecție de rețele, de protecție a mediului.

”Așa cum am promis, în maximum doi ani (2022), vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureștiului, respectiv Mogoșoaia, Berceni, Cernica, Domnești și Popești-Leordeni (Olteniței) și, în maximum trei ani (2023), cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură București Sud”, a mai precizat Scrioșteanu. Premierul Ludovic Orban a spus că ordinul de începere a lucrărilor a fost dat astăzi, 29 octombrie, pe tronsonul 2, care costă 750,85 milioane de lei.

Ludovic Orban: ”Bucureştiul e singura capitală din Uniunea Europeană care nu are autostradă de centură”

”Ne-am propus ca până la sfârşitul anului să înceapă lucrările pe toate cele trei tronsoane de autostradă de Centură a Bucureştiului din zona de sud, astfel încât într-un timp cât mai scurt să reuşim construcţia autostrăzii. Cred că Bucureştiul e singura capitală din Uniunea Europeană care nu are autostradă de centură” , a declarat Orban, la evenimentul de învestire a lui Nicușor Dan în funcția de primar al Capitalei.

Tot turcii de la Alsim Alarko lucrează și la primii 1,7 km din A0, care au primit undă verde în august.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/inca-o-promisiune-autostrada-zero-gata-2023

https://www.click.ro/news/national/inceput-razboiul-contestatiilor-pe-autostrada-bucuresti-nord-cine-ii-ataca-pe-turci

FotoJet (1) jpg
cub anamaria prodan png
horoscop zilnic 16 februarie jpeg
concediu ingrijirea copilului jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
kate middleton   GettyImages 1446352862 jpg
shutterstock 2097257428 jpg
elena gheorghe   familie jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
concediu ingrijirea copilului jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
shutterstock 2097257428 jpg
moaste  sever gheorghe jpg
mititelu jr 4 jpg
calendar ortodox 2021 6 decembrie sf ierarh nicolae icoana de gabriel toma chituc jpeg