Avem, în sfârşit, autostradă până la mare!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Statul în coloană şi mersul cu 50 de km/h prin sate a luat sfârşit. Cine vrea să ajungă la mare are acum autostradă! Premierul Victor Ponta a inaugurat, ieri, ultimul tronson, care ţinea drumul blocat: Cernavodă- Murfatlar. Noi am fost până la Constanţa pe A2 şi am făcut din Bucureşti o oră şi 50 de minute, cu tot cu restricţii.

Nu e gata, dar se poate circula pe ea în condiţii decente. Autostrada Soarelui (A2) porneşte acum de la Bucureşti şi se opreşte în capătul Constanţei, exact la drumul care face legătura cu staţiunile, după o oră şi 50 de minute.

Pe A2 se circulă 178 km pe două benzi

simeon stalpnicul png

Din Capitală şi până la Cernavodă faci o oră şi 14 minute, dacă circuli cu 130 de km/h, viteza regulamentară. Problema e când ajungi aici. Din Cernavodă şi până la Murfatlar, între kilometri 161 şi 181, se circulă doar pe o singură bandă, cu restricţii de 80 km/h.

Între Cernavodă şi Murfatlar avem la dispoziţie o singură bandă.Pe celălalt sens încă se lucrează

simeon stalpnicul png

Şi asta pentru că şoseaua de viteză nu este gata pe celălalt sens de mers. Pe anumite porţiuni abia acum se toarnă asfaltul. Chiar şi aşa, câştigi timp faţă de vechiul drum, care leagă Cernavodă de Murfatlar prin sate.

Premierul Victor Ponta a inaugurat ieri A2, împreună cu fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu

simeon stalpnicul png

Pe autostradă am făcut 22 de minute, iar prin localităţi 40 de minute. Tronsonul Murfatlar- Constanţa l-am străbătut în 14 minute, astfel că legat nu am făcut mai mult de o oră şi 50 de minute.

Pe vechiul drum am ajuns la mare în două ore şi şapte minute. Am putea spune că inaugurarea tronsonului Cernavodă- Murfatlar a scutit 18 minute. "Sper ca de mâine (n.n. azi) cei care vin la mare să scape de coşmarul din toate satele şi comunele şi sper ca anul acesta să se termine lucrările", a spus premierul Victor Ponta la inaugurare.

În momentul de faţă, pe lângă lucrările nefinalizate la carosabil, nu există nici benzinării şi parcări. A2 se leagă la Agigea cu A4, Tulcea-Hârşova. Tronsonul Cernavodă-Constanţa a costat aproximativ 1,5 miliarde de lei, fără TVA.

Am plecat din Bucureşti la 08.30 şi am ajuns la Constanţa la 10.12

197 de kilometri i-am parcurs într-o oră şi 50 de minute. Am ieşit din Bucureşti pe A2 la ora 8.30 şi am ajuns în capătul Constanţei, acolo unde te scoate autostrada, la ora 10.12. Pe vechiul drum, care străbate localităţile Satu Nou, Castelu, Poarta Albă şi Murfatlar, am ajuns la ora 10.30, cu 18 minute întârziere. 

Am ajuns la Murfatlar într-o oră şi 28 de minute

simeon stalpnicul png

Intri pe autostradă la Bucureşti, poţi întoarce abia la Ploieşti

În sfârşit! După mai multe amânări, autostrada Bucureşti - Ploieşti a fost deschisă ieri traficului rutier. Partea proastă? Cine urcă pe ea, nu se mai dă jos decât la celălalt capăt!

Bucureşti - Ploieşti este singura autostradă din România pe care eşti obligat să o străbaţi în întregime, că vrei sau nu. Asta, pentru că bretelele de ieşire de pe autostradă nu sunt finalizate şi nu există nici o posibilitate să treci de pe un sens pe celălalt.

Indicatoarele de circulaţie cu ieşirile de pe autostradă sunt şterse

simeon stalpnicul png

Reporterii Click! au plecat ieri din Bucureşti să testeze autostrada şi au întors maşina abia în sensul giratoriu de la intrarea în Ploieşti. Căile de acces la autostradă sau de ieşire sunt prevăzute în proiect, dar, pentru că nu au fost finalizate, au fost şterse chiar şi de pe panourile de informaţii.

Nici cabinele telefonice din punctele S.O.S nu au fost montate şi nici spaţii de servicii sau benzinării nu există pe traseu. Dacă aveţi nevoie la toaletă, o să vă loviţi de o altă problemă.

Benzile de ieşire sunt blocate cu parapeţi

simeon stalpnicul png

Nu numai că nu există cabine special amenajate, că nici pe drumurile naţionale nu sunt, dar aici nu puteţi sări nici trotuarul, din pricina gardurilor de protecţie împotriva animalelor.

Una peste alta, asfaltul este bun, benzile de circulaţie sunt destul de late, iar timpul de parcurs între cele două oraşe scade considerabil. Noi am făcut 35 de minute de la Bucureşti la Ploieşti, însă va mai trece timp până la rezolvarea tuturor neajunsurilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supermarket jpeg
marcaj trecere catedrala jpeg
alimente sanatoase jpg
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
crima 2004 jpg
pensionari jpg
Prințul William, Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
priza jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net