Averile miniștrilor cabinetului Ciucă, în antiteză. Unde se clasează premierul României

Ultima actualizare:

    Nicolae Ciucă este premierul pe care PNL, PSD și președintele Klaus Iohannis l-au ales să conducă guvernul până în 2023
Nicolae Ciucă este premierul pe care PNL, PSD și președintele Klaus Iohannis l-au ales să conducă guvernul până în 2023

Noul prim-ministru Nicolae Ciucă are în cabinetul său o gamă variată de miniștri, unii dintre ei aflându-se chiar la polul opus atuci când vine vorba de averile deținute.

Cabinetul Ciucă are și miniştri cu averi impresionate, dar şi demnitari care nu dețin pe numele lor nici măcar o locuință. Printre cei înstăriți se numără chiar prim-ministrul Nicolae Ciucă, al căror venituri îl propulsează în antiteză cu alți miniștri din portofolii-cheie.

Pensia sa de serviciu, primită ca fost militar, a fost în valoare totală de 215.000 de lei în 2020, în timp ce indemnizaţia de ministru este în valoare 168.000 de lei. De asemenea, Ciucă are pe numele său și multe bunuri, printre care o casă în Baloteşti (Ilfov) două terenuri intravilane (unul în Baloteşti, iar celălalt în comuna Pieleşti din judeţul Dolj) și două maşini, ani de fabricaţie 2006 şi 2020. Pe lângă acestea , premierul României se poate lăuda și cu economii de 190.000 de lei, dar şi credite în valoare de 230.000 de lei, informează Adevărul.

Ce averi au miniștrii cabinetului Ciucă

Nu toți miniștrii săi pot spune același lucru însă. În timp ce Sorin Grindeanu, vicepremier şi ministru al Transporturilor, a avut venituri de peste jumătate de milion de lei în 2020, noul ministru al Finanţelor, Adrian Câciu, are, conform ultimei declaraţii de avere, pentru anul fiscal 2019, doar jumătate dintr-un apartament de 42 de metri şi 50% dintr-un spaţiu comercial de 686 de metri. Are însă două autoturisme, unul din 2010, celălalt din 2018, dar și datorii, având un credit de 80.000 de lei, un leasing de 75.000 de lei şi un overdraft de 13.500 de lei.

Vasile Dîncu, de la social-democrați, ministru al Apărării, a strâns în conturi 2,45 milioane de lei şi 46.000 de euro, iar de la liberali, în evidenţă iese ministrul Energiei, Virgil Popescu, deţinătorul a 16 terenuri (din care patru intravilane). Împreună cu soţia are două case şi două apartamente, iar în conturi, aproximativ de 320.000 de lei şi 80.000 de euro. O avere consistentă are şi Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătăţii.

Citește continuarea pe Adevărul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net