Avertizare de vreme severă pentru 11 și 12 martie. Va ninge abundent și va fi viscol puternic

Ultima actualizare:

Vremea se strică în toată țara. Vom avea parte de zile cu temperaturi scăzute și vânt puternic. Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o avertizare cod galben și o informare meteo de vreme rea valabilă pentru zilele de luni și marți, 11 și 12 martie. În unele zone vor avea loc ninsori abundente și viscol puternic. Vor fi intensificări de vânt în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45...55 km/h.

Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia

Vreme severă de luni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenţionare Cod galben de vânt puternic, valabilă până marţi dimineaţa în 11 judeţe, respectiv o informare de precipitaţii şi intensificări ale vântului, ce vizează întreaga ţară, până miercuri.

În intervalul 11 martie, ora 10,00 – 12 martie, ora 05,00, vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei și Carpații Meridionali, cu viteze în general de 55...65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși temporar 80...90 km/h.

În Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ploua și se vor acumula cantități de apă de 20...25 l/mp, iar izolat de peste 30 l/mp.

La altitudini mai mari de 1700 m în Carpații Meridionali, îndeosebi la noapte vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă și va fi viscol.

Vor fi intensificări de vânt în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45...55 km/h.

„În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei și Carpații Meridionali, cu viteze în general de 55-65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși temporar 80-90 km/h. În Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ploua și se vor acumula cantități de apă de 20-25 l/mp, iar izolat de peste 30 l/mp. La altitudini mai mari de 1.700 m în Carpații Meridionali, îndeosebi la noapte vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă și va fi viscol”, au detaliat meteorologii, care au mai precizat. 

Ploi și ninsori abundente

Pentru intervalul 12 martie, ora 05,00 – 13 martie, ora 10,00, meteorologii anunță precipitații moderate cantitativ în jumătatea de est a țării, unde și vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45...55 km/h.

Cantitățile de apă vor fi de 15...20 l/mp și izolat peste 25 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prognoza.

Fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net