Avertizare meteo. Cod galben şi cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ până miercuri seară

image
Nu renunțăm încă la umbrelăfoto: Pixabay.com

Meteorologii au emis, marţi, o avertizare cod galben şi cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate accentuată, până miercuri seară.

Potrivit meteorologilor, este cod galben, până miercuri, la ora 23.00, în Moldova, jumătatea vestică a Munteniei, estul Transilvaniei, zona Carpaţilor Orientali şi local în Carpaţii Meridionali.

”Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, pe alocuri descărcări electrice şi izolat grindină. Cantităţile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăşi 20...30 l/mp şi pe arii restrânse, 40 l/mp. Vântul va avea temporar intensificări cu viteze în general de 45...55 km/h, iar în Carpaţii Meridionali, la altitudini mari, peste 80...90 km/h”, a transmis ANM.

Sursa citată a precizat că astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici şi pe durată scurtă şi în celelalte regiuni.

Vremea se va menţine în general instabilă până la sfârşitul săptămânii

De asemenea, de marţi, de la ora 12.00, până miercuri la ora 23.00, în Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei şi cea mai mare parte a Moldovei,  instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent, se vor semnala descărcări electrice şi izolat grindină.

”Ploile vor avea şi caracter torenţial, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de 25...35 l/mp şi pe spaţii mici 50...60 l/mp, iar prin acumulare se vor depăşi 70...90 litri/ mp. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...65 km/h şi vor fi vijelii”, a mai transmis ANM.

regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
gabriela cristea
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
cub bianca dragusanu png
FotoJet (1) jpg
iulia albu
meghan markle harry regina jpeg
anglo saxoni shutterstock 795800917 jpg
stoichita mihai rps2071 jpeg
image
image
image
image
tanc t55 romania foto mapn (1) jpg
meghan markle harry regina jpeg
marcel pavel coronavirus 0 jpeg
meghan markle harry regina jpeg
A1 marcaje webp
pasaj doamna ghica jpg