Avertizare meteo. Cod portocaliu de caniculă în cinci județe. Temperaturile ajung la 39 de grade

Ultima actualizare:

    Meteorologii au emis un Cod portocaliu de caniculă pentru cinci județe Sursă foto: Arhivă Click!
Meteorologii au emis un Cod portocaliu de caniculă pentru cinci județe Sursă foto: Arhivă Click!

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de caniculă pentru miercuri, în cinci județe din vestul țării, unde temperaturile vor ajunge la 39 de grade, precum și o avertizare cod galben pentru aproape toată țara.

Avertizarea cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat este în vigoare miercuri. Conform meteorologilor, în județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat. Temperaturile maxime vor fi de 36-39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 20-22 de grade.

De asemenea, județele Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Cluj, Alba, Sibiu, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Galați, Vrancea, Vaslui, Bacău și Iași sunt sub avertizare Cod galben.

În aceste zone, valul de căldură va persista, local va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a țării. Începând din după-amiaza zilei de joi, în jumătatea de vest a țării instabilitatea atmosferică se va accentua.

Avertizarea Cod galben este în vigoare miercuri și joi.

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net