Aveți grijă cu animalele de companie! Începe deratizarea în București, iar parcurile vor fi pline de cutii cu otravă

image
În marile parcuri vor fi amplasate cutii negre pline cu otravăFoto: m.cugetliber.ro

În București se face deratizare. Autoritățile au început cu subsolurile blocurilor, iar de săptămâna care vine vor ajunge în parcuri și în spațiile verzi dintre imobile, unde colcăie șobolanii. Dar, aveți grijă cu animalele de companie, pentru că vor fi puse capcane, cutii negre, cu otravă!

Șobolanii colcăie în subsoluri, pe străzile și în parcurile din Capitală, astfel că, după o pauză de șase luni, a fost reluată deratizarea.

Se face deratizare în subsolurile blocurilor

Lupta cu rozătoarele a pornit de la blocuri, unde au fost puse cutii cu otravă. Acestea au o intrare îngustă, pentru ca pisicile să nu poată avea acces.

Iar operațiunea de deratizare va continua zilele următoare și pe spațiile verzi. Doar că aici vor fi amplasate niște cutii negre. 

image
Așa arată cutiile negre, capcane pentru rozătoare

Sunt de fapt niște capcane pentru rozătoare, cu niște tije, pe care se pun plicurile cu otravă. Șoarecii, șobolanii le pot mușca, dar nu le pot scoate de acolo, spun cei de la Ecoigienizare, cei plătiți să scape orașul de dăunători.

Aveți grijă, însă, atunci când ieșiți cu câinii la plimbare! Nu-i lăsați se apropie de capcane, pentru a nu împrăștia otrava.

Și stați, cu ochii, de asemenea pe copii! În caz că vedeți cutii vandalizate, pliculețe albe împrăștiate, anunțați Poliția Locală a Municipiului București, la numărul de telefon: 021/539.1400.

În anii trecuți,  din cele 16.000 de cutii cu granule cu otravă care au fost amplasate în parcurile din Capitală, 30 au fost vandalizate în parcurile Regele Mihai (fost Herăstrău), Cişmigiu, Kiseleff, Regina Maria şi Crângaşi.

Au fost făcute tratamente împotriva căpușelor și țânțarilor

De luna aceasta a început și dezinsecția. Tratamentele împotriva ţânţarilor şi căpuşelor au avut loc în tot Bucureştiul, începând de la periferie spre centru. Tratamente s-au făcut în fiecare seară, începând cu ora 21.00, şi au durat şapte zile, de către 12 echipe care au lucrat simultan.

Citește și:

Operaţiuni de dezinsecţie şi deratizare în Capitală. Vor dura șapte zile

Dezolant! Herăstrăul, cel mai mare parc din București, lăsat în paragină

FotoJet jpg
Anamaria Prodan jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Reghe, botez Liam jpg
ferentz iohannis  jpg
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg
Hunedoara Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (14) jpg
Lucian Ovidiu Heiuş INQUAM Photos George Calin
image
image
image
image
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg