Aveţi mare grijă! 19.000 de drogaţi din Capitală au rămas fără seringile gratuite. Pot transmite SIDA

Ultima actualizare:

Luni, drogaţii ies în stradă să protesteze în faţa Ministerului Sănătăţii pentru că nu s-au mai alocat bani pentru seringi gratuite.

Asociaţia Română Anti-SIDA (ARAS) spune că, din 30 iunie, 19.000 de drogaţi din Capitală riscă să se infecteze grav cu HIV, hepatita B şi C, dacă nu folosesc seringi de unică folosinţă.

Numărul de drogaţi bolnavi de SIDA a crescut enorm în ultimii ani: erau 7% în 2007, iar în 2012 proporţia ajunsese la 31%.

Aceste servicii au fost oferite în ultimii 14 ani exclusiv de organizaţii ale societăţii civile cu suport financiar internaţional.

Serviciile de reducere a riscurilor salvează vieţi şi economisesc bani: schimbul de seringi costă 500 euro/pacient /an, echivalentul unei luni de închisoare sau de 12 ori mai puţin decât costul tratamentului HIV (6 000 Euro/pacient/an).

Protestul are loc în data de 1 iulie 2013, în faţa Ministerului Sănătăţii, a Ministerului Afacerilor Interne şi a Ministerului Muncii.

În faţa Ministerului Sănătăţii, un grup de activişti va desfăşura un happening cu scopul de a demonstra mecanismul transmiterii HIV prin sistarea finanţării serviciilor de reducere a riscurilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net