Aviz negativ de la Guvern pentru proiectul lui Dragnea privind Casa Regală

Ultima actualizare:

    Guvernul a oferit un aviz negativ proiectului lui Dragnea și Tăriceanu privind Casa RegalăFoto: Mediafax
Guvernul a oferit un aviz negativ proiectului lui Dragnea și Tăriceanu privind Casa RegalăFoto: Mediafax

Cabinetul Tudose a dat, în şedinţa de miercuri, aviz negativ iniţiativei legislative referitoare la reglementarea statutului juridic al Casei Regale.

Premierul Mihai Tudose a declarat pe 29 decembrie că avizul va fi unul negativ, iar acest lucru s-a întâmplat, într-adevăr. Premierul a subliniat că Palatul Elisabeta a fost dat în folosință regelui Mihai în calitate de fost șef al statului, nu și urmașilor acestuia. 

"Tot respectul pentru regele Mihai, pentru ce a reprezentat în istorie, pentru ce a fost până la moarte. El a fost şef de stat. De aici până la a da drepturi urmaşilor unui şef de stat... Iertaţi-mă, dar mai avem foşti şefi de stat care au urmaşi în viaţă. (...) Noi nu suntem monarhie. România, constituţional, este o republică. Noi am recunoscut anumite merite fostului şef de stat - regele Mihai. Să mă apuc acum să recunosc că există nu ştiu ce coroană pe aici... Iertaţi-mă, dar nu prea îmi vine, că nu am nici temei legal. Casa Regală este o fundaţie. Domniile lor doresc ca această fundaţie să capete statutul de fundaţie de interes naţional. Cu asta sunt de acord", afirma prim-ministrul, potrivit Digi24. El a precizat, totuși, că membrii Casei Regala pot închiria Palatul Elisabeta, dacă își doresc acest lucru.

Miercuri, 10 ianuarie, Guvernul a oferit un aviz negativ inițiativei legislative privind reglementarea statutului juridic al Casei Regale, iar premierul a menționat faptul că a primit o cerere, cel puțin neobișnuită, din partea acesteia. ”O chestie un pic ciudată, că sunt dispuşi să plătească orice chirie, dar cu o perioadă de graţie de un an. Pe româneşte, un an să nu plătească. Dacă în timpul ăsta se va da o lege că au dreptul să folosească gratuit, evident că dispare contractul acela de închiriere şi intră pe lege. dacă nu se va da, ei oricând pot să denunţe contractul. Adică mai stăm noi un an băgaţi pe aici şi mai vedem noi ce facem. Nu merge”, au fost cuvintele lui Tudose. 

image
image
image
image
image
image
Horoscop luna martie jpg
surpriza Sursă foto: Pixabay.com
Mihai Eminescu FOTO Profimedia jpg
spital jpg
rate banci jpg
dinti stomatolog ingrijire 11 7 2008 8 59 14 pm 0 jpeg