Avocatul Elenei Udrea: „E îngrijorată din cauza scrisorii de amenințare”

image
Elena Udrea a fost adusă marți la instanța supremă

Elena Udrea a fost dusă, marți, de la Penitenciarul Târgșor la instanța supremă, care va judeca o contestație a acesteia la decizia de prelungire a arestului preventiv, transmite Mediafax. Avocatul fostului ministru spune că aceasta este îngrijorată din cauza scrisorii de amenințare primite în penitenciar.

Marți dimineață, Elena Udrea a fost dusă de la penitenciarul de femei de la Târgșor, din județul Prahova, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), pentru a da declarații în fața magistraților care judecă o contestație a acesteia la decizia de prelungire a arestului preventiv.

Elena Udrea nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul ICCJ. Marius Striblea, avocatul ei, a confirmat, însă, că aceasta a primit o scrisoare de amenințare, prin care era anunțată că un deţinut ar fi fost plătit să o înțepe cu un ac infectat cu virusul HIV.

Avocatul a spus că Elena Udrea ”avea o îngrijorare generată de acestă scrisoare”.

Întrebat care este starea de spirit a Elenei Udrea astăzi, în comparație cu alte dăți, în condițiile în care când a fost adusă la instanță nu a zâmbit și era supărată, Striblea a spus că supărarea este generată ”de situația scrisorii de amenințare” pe care fostul ministru a primit-o la Penitenciarul Târgșor.

„Poate că această supărare de fapt este îngrijorarea generată de situația scrisorii și sigur că un om care se află într-un mediu pe care nu-l controlează, într-un mediu în care nu are protecția pe care și-o dorește, are această temere și s-ar putea ca starea ei de spirit să fie fundamental afectată de această chestiune”, a declarat avocatul, precizând că la Penitenciarul Târgșor a fost declanșată o anchetă în cazul scrisorii de amenințare primită de Elena Udrea.

De asemenea, întrebat despre o afirmație a Elenei Udrea potrivit căreia nu va mai ieși din închisoare, el a spus că aceasta se referă la faptul că în toate încheierile pe care le-a avut până acum se vorbește despre existența unui pericol pentru ordinea publică pe care l-ar genera lăsarea sa în libertate.

El a adăugat că instanța supremă a respins solicitarea Alinei Bica formulată la termenul de luni, de audiere a Elenei Udrea în dosarul ANRP.

Joi, 30 aprilie, Elena Udrea, arestată preventiv în dosarul „Gala Bute”, a fost transferată la Târgşor, aceeaşi unitate de detenţie în care au fost încarcerată şi fosta şefă a DIICOT Alina Bica, Udrea urmând să stea 21 de zile în carantină, în secţia specială.

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
meghan markle jpg
reghe corina caciuc jpeg
cub botez tort liam png
Spaga shutterstock 2069820137 jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
cub botez reghecampf caciuc png
visarion alexa
toamna copaci frunze galbene shutterstock
alexandru rafila
image
image
image
image
Rumeysa Gelgi este cea mai înaltă femeie din lume jpg
Criminal Gheorghe Dinca politisti FOTO INQUAM Photos Bogdan Danescu (4) jpg
Nudiștii au facut baie în Marea Nordului jpg
visarion alexa
Hunedoara Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (18) jpg
Spaga shutterstock 2069820137 jpg