Avocatul familiei bebeluşului mort după botez, revoltat după raportul necropsiei: „Te calcă maşina şi medicii spun că ai murit de un cancer preexistent”

Ultima actualizare:

    Arhiepiscopul de Argeș a trimis o circulară preoților din județ cu recomandări pentru botezFoto: arhivă
Arhiepiscopul de Argeș a trimis o circulară preoților din județ cu recomandări pentru botezFoto: arhivă

Ioan Bulboacă, avocatul familiei bebeluşului mort după ceremonia de botez, a primit raportul necropsiei care susține că micuţul ar fi murit de pneumonie, şi nu din cauză că s-ar fi înecat în timpul ritualului religios.

Documentul arată că, în opinia legiştilor suceveni, moartea micuțului ar fi fost cauzată de o pneumonie severă, și nu de înec. Avocatul familiei s-a arătat însă revoltat de situație. 

„Cauza la momentul decesului a fost înec şi s-a constatat o cantitate de lichid care a fost înghiţită de copil. În raportul de necropsie nu s-a mai pomenit nimic despre acest lucru şi s-a decis cauza decesului: o pneumonie preexistentă.

Lucru acesta nu corespunde adevărului. Dacă exista cel mai mic semn de boală, copilul era dus la medic, nu la botez”, susţine sursa citată.

În opinia avocatului, copilul nu putea să moară de penumonie chiar după ce a fost scufundat de preot de trei ori în cristelniţa plină cu apă, „cu faţa în sus”. „Este ca şi cum ai merge pe stradă şi te calcă maşina, dar în raportul de necropsie scrie că ai murit pentru că aveai un cancer preexistent”, a declarat Ioan Bulboacă.

Ce spune avocatul preotului acuzat de omor din culpă

Acesta a mai explicat că părinţii vor cere o expertiză la Institutul „Mina Minovici” din Capitală şi, totodată, vor solicita şi opinia unor experţi din străinătate. Pe de altă parte, avocatul Marcel Balatchi, cel care îl reprezintă pe preotul Alexandru Mazarache, care este cercetat penal pentru ucidere din culpă, a declarat că, din punctul său de vedere, Parchetul ar trebui să renunţe la acuzaţia de omor din culpă adusă clientului său, iar dosarul să fie clasat.

„Aşteptăm să vedem dacă acest raport va fi contestat. Soluţia procedurală de a scăpa de acuzaţii este clasarea, asta prevede Codul de procedură penală. (..) Din punctul nostru de vedere, concluziile raportului nu reprezintă o «răsturnare de situaţie» sau «o lovitură de teatru».

Pentru mine, personal, nu-i nicio surpriză, mă aşteptam la aceste concluzii. Prezentarea evenimentelor a fost denaturată în presă. Dacă aţi citit concluziile raportului, mai este ceva neclar? Am citit că părinţii micuţului vor contesta, au anumite căi procedurale”, a declarat, pentru „Adevărul”, avocatul Marcel Balatchi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Eomania Ucraina UEFA EURO 2024 jpg
image
image
image
image
image
image
Gripa debutează brusc cu febră, dureri de cap și stare generală de rău jpeg
televizor telecomanda poza poza d8abfe9070 jpg
8 iunie 1922 primul meci tricolori jpg
medic masca covid shutter 1683323431 jpeg
Zodia care insala cel mai mult, sursă foto: Pixabay
a0c61ec3 25c9 4f67 a4b0 b6c5c8210168 jpeg
index (2) webp
front farmacista 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net