Avocatul orădean acuzat că şi-a omorât soacra, condamnat la 13 ani de închisoare cu executare

CLIIMA20121206 0125 1 jpeg
Kristina şi Cosmin nu mai sunt de găsit, de marţi (Foto: facebook)

O primă sentinţă a fost dată azi de Curtea de Apel Oradea în cazul avocatului Cosmin Moraru, care şi-a omorât soacra, în decembrie 2012. Decizia, care nu este definitivă, este de 13 ani de închisoare cu executare, el beneficiind de reducerea limitelor de pedeaspă după ce a recunoscut crima, transmite Mediafax.

Moraru a recunoscut crima şi a solicitat să fie judecat după procedura simplificată, adică doar în baza probelor strânse de procurori, procedură ce presupune totodată şi reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă.

Concret, de la 10, respectiv 20 de ani de închisoare cu executare, cât stabileşte Codul Penal în cazurile de omor, limitele coboară la 6 ani şi 8 luni (minim), respectiv 13 ani şi 4 luni (maxim).

Astfel, potrivit sentinţei, Moraru a fost condamnat la 13 ani de închisoare cu executare, iar ca pedeapsă complementară i-au fost interzise drepturile civile atât pe perioada detenţiei, cât şi pe o perioadă de cinci ani de la ispăşirea pedepsei.

Totodată, avocatul a fost obligat la plata a 20.000 de lei cheltuieli judiciare către stat şi la prelevarea de probe biologice în momentul ieşirii din penitenciar, pentru a fi introdus într-un program naţional de evidenţă informatizată a infractorilor.

Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în zece zile de la comunicare.

De altfel, apărătorul lui Moraru, Răzvan Doseanu, a declarat recurs în sala de judecată, imediat după pronunţare, arătând, totuşi, că sentinţa este o mică victorie, având în vedere că în faza de urmărire penală Moraru era cercetat pentru omor deosebit de grav, încadrat la o pedeapsă între 15 şi 25 de ani de închisoare.

Pe de altă parte, pentru soţia sa, Krisztina Pazurik, acuzată de complicitate la omor calificat, cauza a fost disjunsă, iar procesul va continua separat.

Tot separat se va judeca şi solicitarea făcută de fratele Krisztinei Pazurik, care a cerut ca instanţa să îi oblige pe Cosmin Moraru şi pe soţia sa la plata unor daune materiale şi morale de peste 250.000 de euro.

Aceste procese vor continua în toamnă.

În 5 decembrie 2012, Parchetul Curţii de Apel Oradea a deschis o anchetă, după ce avocatul orădean Cosmin Moraru, soţia şi soacra acestuia au fost daţi dispăruţi din 4 decembrie, iar potrivit unor surse judiciare cei doi soţi erau suspectaţi că au ucis-o pe femeie şi au fugit.

Potrivit surselor judiciare citate, sesizarea privind dispariţia celor doi soţi a fost făcută iniţial de o cunoştinţă a avocatului, căreia acesta i-a lăsat cheile, cerându-i să schimbe gresia şi să tencuiască locuinţa.

Ulterior, părinţii avocatului au confirmat fuga celor doi, speriaţi că acesta i-a căutat, în 3 decembrie, extrem de agitat, pretinzând că trebuie să plece, deoarece este urmărit şi îi aşteaptă pe el şi pe soţia sa 30 de ani de închisoare.

Sursele citate afirmau că poliţiştii şi procurorii au găsit urme de sânge în locuinţa soţilor şi au audiat mai mulţi martori, vecini ai avocatului, care l-ar fi văzut pe acesta înainte de dispariţie, cu urme de sânge pe haine şi cărând în spate un sac.

Avocatul din Oradea şi soţia acestuia au fost prinşi în Elveţia şi au fost extrădaţi, după ce Curtea de Apel Oradea a emis pe numele celor doi mandate de arestare în lipsă, pentru omor calificat.

În 14 mai, la marginea unui drum din satul bihorean Nădar, a fost găsit cadavrul unei femei, procurorii stabilind că acesta aparţine soacrei avocatului orădean Cosmin Moraru, Paraschiva Vilham.

FotoJet jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Anamaria Prodan jpg
Reghe, botez Liam jpg
ferentz iohannis  jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
simley si marius jpeg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg
Vladimir ZelenskI FOTO SHUTTERSTOCK
FOS
image
image
image
image
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg