BAC 2017. Ce se va întâmpla cu absolvenții din Dâmbovița, cu lucrările anulate

Ultima actualizare:

    Mihai Toma și Ana Maria Ioniță spun că au scris continuu la proba de Istorie de la Bac
Mihai Toma și Ana Maria Ioniță spun că au scris continuu la proba de Istorie de la Bac

Profesorii și inspectorii Ministerului Educației s-au uitat de zeci de ori la înregistrările din clasele unde au susținut proba la Istorie de la Bac absolvenții Ana Maria Ioniță și Mihai Toma. Cei doi liceenii au scris continuu, fără să facă mișcări supecte. Totuși, lucrările lor au fost anulate.

Ana Maria Ioniţă, absolventă a unui liceu din oraşul Titu şi a cărei lucrare la Istorie a fost anulată pe motiv că două pagini ale tezei aveau scrisuri diferite, spune că voia să dea admitere la Academia de Studii Economice, scrie adevarul.ro.

La rândul său, Mihai Toma, care a terminat un liceu din Moreni, afirma că vrea să încerce să intre la Academia de Poliţie.

Au pierdut această șansă, după ce Ministerul Educației a încheiat ancheta și au decis ca cele două lucrări controversate să rămână anulate întrucât sunt scrisuri diferite.

”În urma analizei documentelor puse la dispoziție, echipa de control apreciază că cele două lucrări au toate aparenţele unor lucrări autentice, redactate de cei doi candidaţi în timpul probei de examen fără alte intervenţii ulterioare, însă prezintă semne distinctive ce constau în scrierile/grafiile total diferite folosite în redactarea lor. Potrivit reglementărilor în vigoare, înscrierea numelui candidatului pe foile tipizate în afara rubricii care se sigilează,precum şi orice alte semne distinctive, care ar permite identificarea lucrării, atrag după sine anularea lucrării scrise respective. Propunerea de anulare se poate face atât în centrul de examen, cât şi în centrul de evaluare, de către persoanele din comisie care sesizează semnele distinctive, iar decizia se ia de către preşedintele comisiei, după consultare cu comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti”, informează Ministerul Educației.


    Așa arată o parte din lucrarea la Istorie a Anei Ioniță
Așa arată o parte din lucrarea la Istorie a Anei Ioniță


    Mihai Toma și-a schimbat scrisul pe aceeași lucrare
Mihai Toma și-a schimbat scrisul pe aceeași lucrare

Sancțiuni

Prin urmare, echipa de control a propus următoarele măsuri, aprobate de ministrul Educației Naționale:

image
image
image
image
image
image
tarif gigacalorie incalzire 1024x590 webp
Detector de metale (foto: Pexels)
fructe pexels jpg
1 apa de trandafiri 1401915263 jpg jpeg
inghetata lingurita freepik png
20230922 112723 jpg