Bac 2024. Astăzi are loc proba la geografie. La o oră de la începerea examenului s-au și aflat subiectele

Elevii din liceele cu profil umanist care au ales să susțină proba la Geografie în cadrul Bacalaureatului 2024 au avut ocazia să își testeze cunoștințele și abilitățile într-un examen ce a avut loc astăzi, 4 iulie. Această probă, denumită proba la alegere a profilului, a reprezentat un moment importat pentru elevii care își finalizează studiile liceale, oferindu-le posibilitatea de a-și demonstra competențele într-un domeniu pe care l-au studiat cu atenție în ultimii ani.

Desfășurarea examenului

Examenul a început la ora 9:00 dimineața și are o durată de 3 ore, până la ora 12:00. Candidații au la dispoziție acest interval pentru a răspunde la întrebările și exercițiile incluse în subiectele elaborate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Subiectele la Geografie BAC 2024

Subiectele la geografie. Foto: Știrile PRO TV
Subiectele la geografie. Foto: Știrile PRO TV

Potrivit informațiilor furnizate de stirileprotv.ro, primele imagini cu subiectele de la Geografie au apărut online la o oră de la începutul oficial al examenului. 

Subiectele au fost structurate conform standardelor impuse de metodologia de examinare a Bacalaureatului, respectând rigorile evaluării cunoștințelor acumulate în perioada de liceu. Elevii au fost evaluați pe baza competențelor dobândite în domeniile geografice relevante, inclusiv aspecte legate de geomorfologie, climatologie, geografie economică și socială.

După finalizarea examenului de astăzi, elevii vor aștepta cu nerăbdare să afle rezultatele obținute. Conform calendarului oficial al examenului de Bacalaureat 2024, notele preliminare vor fi publicate pe 8 iulie. Ulterior, candidații vor avea posibilitatea să depună contestații în intervalul 8 iulie, între orele 12:00-18:00. Notele finale, după rezolvarea contestațiilor, vor fi afișate pe 12 iulie, încheind astfel procesul evaluării și validării rezultatelor.

Bacalaureat, moment de cotitură

Pentru mulți elevi, examenul de Bacalaureat reprezintă un moment de cotitură în parcursul lor educațional. Notele obținute la aceste probe scrise vor influența în mod direct opțiunile lor viitoare legate de carieră și educație superioară. Prin urmare, fiecare probă susținută cu succes în această perioadă reprezintă o realizare semnificativă pentru viitorul lor academic și profesional.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
Asprete, pentru prima dată fotografiat noaptea 01 Foto Alex Găvan jpg
Navă Evangelia Costinesti în 2020 FOTO Shutterstock
fetita sua jpeg
De ce sa nu mananci paine de la inceputul mesei  Sursa foto Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net