Bacalaureat 2021, simulare la Limba Română. Reguli, calendar. Ce se întâmplă cu elevii din zonele în carantină

Ultima actualizare:

    Următoarea probă la simularea examenului de Bacalaureat este la matematică sau istorie
Următoarea probă la simularea examenului de Bacalaureat este la matematică sau istorie

Simularea examenului de Bacalaureat se reia în acest an, după ce anul trecut probele nu au mai fost susținute din cauza pandemiei de Covid-19. Simularea pentru Bacalaureat 2021 începe la ora 09.00, cu examenul susținut la Limba și Literatura Română, probă scrisă. Iată care sunt regulile de organizare și desfășurare, calendarul acestei sesiuni și ce trebuie să știe toți elevii aflați în această perioadă în localități carantinate.

Iată care sunt regulile după care se vor desfășura în acest an examenele de simulare a Bacalaureatului!

  • Examenele scrise care simulează probele de la Bacalaureat 2021 încep luni, 22 martie, la ora 9:00, cu proba scrisă la Limba și literatura română. 
  • La ora 09.00mîn fiecare clasă se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat, potrivit procedurii oficiale de desfășurare a probelor de la simulare. 
  • Accesul elevilor în școli este permis până la ora 8:30.
  • Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării Bacalaureatului pentru elevii clasei a XII-a/a XIII-a este de trei ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat.
  • Elevii sunt așezați câte unul în bancă, dar doar elevi din aceeași clasă, în ordine alfabetică.
  • Regulile sunt aceleași cu cele de la examenele propriu-zise, iar supravegherea probelor cu sistemul audio-video al școlii este reglementată de procedura din anul școlar 2019-2020.
  • Pentru rezolvarea subiectelor, candidații pot folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, pot utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele/instrumentele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
  • Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
  • Candidații nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în aceste situații pot fi eliminați din simulare. 
  • Materia pe care elevii trebuie să o pregătească pentru simularea de la Bacalaureat Limba și literatura română este aceeași cu cea pe care o au pentru examenul propriu-zis. 
  • Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori: cadrele didactice din unitatea de învățământ care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale vor fi selectate cu prioritate pentru evaluarea lucrărilor.
  • Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice, ele sunt analizate la nivelul fiecărei clase. Toate unitățile de învățământ elaborează și transmit la inspectoratul școlar un raport pe școală, iar inspectoratul școlar elaborează un raport pe județ/municipiu și îl trimite mai departe la Ministerul Educației. Raportul trebuie să includă și un plan de acțiune care cuprinde măsurile de monitorizare, control și remediere acolo unde se impune. 

Bacalaureat 2021, simulare. Calendarul examenelor

22 martie 2021 – Limba și literatura română

23 martie 2021 – Examenul obligatoriu al profilului: Matematică sau Istorie

24 martie 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării

25 martie 2021 – Limba și literatura maternă

31 martie 2021 – Afișarea rezultatelor

Ce trebuie să știi elevii aflați în carantină

La această simulare a Bacalaureatului 2021 participă și elevii din localitățile în carantină, care învață la școli din localități care nu sunt în carantină, potrivit unei decizii luate duminică seara de Raed Arafat, scrie edupedu.ro.


    Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunță că elevii carantinați în prezent pot susține simularea până la 15 mai
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunță că elevii carantinați în prezent pot susține simularea până la 15 mai

Sorin Cîmpeanu: „Elevii aflați în carantină vor susține simularea până la 15 mai”

Ministrul Educației, sorin Cîmpeanu, a declarat că „în acest moment, numărul elevilor din clasele terminale (promoția curentă), care urmează sa susțină examenul de Bacalaureat, este de 147.056 (126.358 de elevi de clasa a XII-a și 20.698 de elevi de clasa a XIII-a). În zonele carantinate funcționează 78 de licee, ceea ce reprezintă 5% din totalul celor 1.577 de licee din țară. Faptul că elevii care locuiesc în zone carantinate vor avea posibilitatea susținerii acestor simulări dacă învață în școli din localități necarantinate este foarte important. Pentru cei aproape 8.000 de elevi înmatriculați în clasele a XII-a și a XIII-a, care învață în licee din localități carantinate, organizarea simulărilor va fi posibilă după ieșirea din carantină, dar nu mai târziu de data de 15 mai.Solicit tuturor celor 1.499 de licee care organizează simulări să acorde o atenție sporită respectării tuturor regulilor de distanțare, aerisirii corespunzătoare a sălilor de clasă, precum și purtării măștilor de protecție”, a mai spus ministrul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la țară GettyImages 1210393477 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
calin georgescu jpg
image png
Cristian și Vlad Popescu Piedone au votat. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
gigi becali facebook jpg
alegeri  png
iohannis 2 jpg
jewels 1090711 1280 jpg
inmormantare masina india jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net