Bande de români prinse când fură din camioane pe șoselele din Belgia și Franța

O bandă de 12 hoți români a fost trimisă în fața justiției în Belgia, la tribunalul din Turnhout, regiunea Flandra. Suspecții sunt acuzați că au tăiat prelatele camioanelor în parcările mai multor autostrăzi din această zonă a țării și furau tot ce puteau, cu o viteză specifică lăcustelor, după cum I-au descris anchetatorii.  

Românii care fură din camioane și-au schimbat modul de operare. Foto: stiridiaspora.ro
Românii care fură din camioane și-au schimbat modul de operare. Foto: stiridiaspora.ro

Furturile au avut loc în parcările de-a lungul autostrăzilor E34 din Gierle, Vorselaar și Mol-Postel scrie stiridiaspora.ro. În total au fost 23 de furturi și 16 tentative de furt. Detectivii au reușit să-i identifice pe făptuitori prin intermediul imaginilor de la camerele de supraveghere.  

Inculpații erau atât de siguri pe ei încât au postat chiar și videoclipuri pe rețeaua TikTok cu furturile și își făceau și poze cu prăzile. Instanța va pronunța un verdict pe 26 ianuarie. 

Ce spun anchetatorii belgieni despre hoții români din camioane 

”Autorii au lovit în principal când șoferii dormeau. Acele furturi de marfă sunt o adevărată ciumă. În 2020, marfă în valoare de jumătate de milion de euro dispărea în fiecare zi. Este o afacere foarte profitabilă pentru hoți, dar este un dezavantaj foarte mare pentru companiile prădate”, a explicat procurorul de caz, Catherine Dederen citată de stiridiaspora.ro

Procuratura a cerut pedepse cu închisoare de patru ani pentru doi dintre cei 12 membri ai bandei care au comis cele mai multe infracțiuni și pedepse cu închisoare de doi ani și trei ani pentru alți patru români. Inculpații care au fost prezenți astăzi în instanță și-au cerut scuze pentru furturile comise. 

Români care jefuiau camioane, prinși în Franța  

Este a doua grupare de români care fura din camioane descoperită în ultimul an, după cea din Franța. După o anchetă care a durat câteva luni, nouă șoferi români au fost prinși în flagrant delict și toți au ajuns deja în spatele gratiilor 

Infractorii români care fură din TIR-uri și-au schimbat modul de acțiune. De exemplu gruparea din Franța era specializată în furtul de mărfuri din camioanele parcate în zonele de odihnă, care a început să acționeze la jumătatea anului 2019. Suspecții români nu furau din mers așa cum erau obișnuiți cu alte grupări.  

Membrii grupării intrau în Franța cu TIR-uri încărcate și transportau legal marfă. După ce acestea se goleau, suspecții parcau în mari zone de odihnă, mai ales pe A10, unde rămâneau timp de 4-5 nopți. Acolo tăiau prelatele de la alte semiremorci, mutau marfa în camioanele proprii și plecau înapoi în România. 

Au furat alcool, coniac, vodcă, parfumuri, produse cosmetice și haine de marcă. În total, se spune că acești indivizi sunt autorii a douăzeci și patru de furturi de marfă, în valoare de peste două milioane de euro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net