Bani pentru producătorii de lapte

Ultima actualizare:

    FOTO: SEVER GHEORGHE
FOTO: SEVER GHEORGHE

Dau laptele la porci sau îl aruncă la canal. Producătorii de lapte se confruntă cu o criză severă, după ce Rusia a interzis importurile alimentare din UE. Acum, producătorii români vor primi ajutoare financiare pentru reducerea livrărilor de lapte, potrivit normelor europene, în sumă totală de 1,465 milioane lei (echivalentul a 328.716euro), a decis Guvernul.

E criză în rândul producătorilor de lapte. De aceea, Executivul a decis să le dea o mână de ajutor acestora. Astfel, cei care au probleme cu livrarea laptelui trebuie să facă o cerere pentru primirea unui ajutor de la stat.

Ajutoarele se asigură din bugetul Ministerului Agriculturii pe anul 2017.

Sectorul produselor lactate se confruntă cu o criză cauzată de un dezechilibru între cerere și ofertă la nivel mondial, la care contribuie prelungirea până la sfârșitul anului 2017 a interdicției impuse de Rusia asupra importului de produse agricole și alimentare originare din statele UE.

Ajutorul din partea Uniunii Europene este stabilit la 14 euro/100 kg lapte de vacă.

Pot primi ajutoare producătorii de lapte care au livrat lapte în luna iulie 2016 şi care se angajează să reducă livrarea cantităţii de lapte într-o perioadă calendaristică de 3 luni (perioada de reducere), în comparaţie cu aceeaşi perioadă din anul precedent (perioada de referinţă). Reducerea pentru care solicită ajutor trebuie să fie de minim 1.500 kg şi de cel mult 50% din cantitatea livrată în perioada de referinţă.

Până acum, la centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), respectiv al municipiului București, s-au depus 92 de cereri de reducere a producției de lapte aferente unei cantități de 2.347.972 kg lapte.

Plata ajutoarelor se face în lei, calculată la rata de schimb pentru data de 31 august 2016.

APIA va efectua plățile în funcție de cererile depuse și perioadele pentru depunerea acestora, în termen de maximum 90 de zile după încheierea perioadei de reducere în cauză.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
ulcior webp
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net