Bărbat în stare gravă la spital după ce a fost mușcat de viperă. Șerpii ar fi fost aduși din altă parte

image
Vipera l-a atacat pe drumFOTO: Pixabay.com

Un bărbat de 65 de ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost mușcat de o viperă. S-a întâmplat într-un sat din Arad, iar reptila l-a atacat pe om în timp ce mergea pe un drum. Acum este internat la terapie intensivă. Localnicii spun că viperele au fost aduse de o fundație pentru protecția animalelor.

Incidentul a avut loc miercuri după-amiază, în comuna Julița. Sătenii sunt uimiți și spun că până acum nu au auzit de vipere în zona lor. Însă soția bărbatului mușcat a declarat pentru stirileprotv că a auzit că șerpii ar fi fost aduși din altă parte, conform stirileprotv.ro.

Bărbatul a fost atacat în drum spre casă

Bărbatul a fost luat de urgență de un elicopter SMURD și a fost resuscitat de câteva ori în drum spre spital. Acum este internat la terapie intensivă. El și soția se întorceau de la niște vecini unde fuseseră în vizită. În drum spre casă au dat peste o viperă.

“El era în zona asta şarpele era încolăcit aici în drum şi el a zis “m-a muşcat” şi am văzut şarpele că trece... Vecinul a omorât patru şerpi în zona asta. Aici trăiesc de 60 de ani, dar nu am păţit aşa ceva nu am văzut aşa ceva. Toţi fug, dar asta să te atace în mijlocul drumului...”, a declarat Viorica Mărginean, soția victimei, pentru PROTV.

În scurt timp, bărbatului i s-a făcut rău, iar soția a sunat la 112. O ambulanță a fost trimisă la fața locului, însă medicii au cerut un elicopter SMURD care a preluat pacientul din apropierea unei benzinării.

Internat la terapie intensivă

A fost resuscitat de câteva ori până a ajuns la spital, iar acum este la terapie intensivă.

“Este în stare stabilă şi conştient, iar medicii din UPU i-au administrat tratamentul specific muşcăturii de viperă, inclusiv serul antiviperin”, a declarat Simina Roz, purtătorul de cuvânt Spitalul Judeţean Arad.

Viperele ar fi fost aduse

Localnicii spun că în zonă sunt șerpi, dar până de curând nu erau deloc vipere.

Soția bărbatului mușcat de viperă spune că știe din doua surse că șerpii ar fi fost aduși și aruncați pe câmpurile din Julita. ”Ce ştiu din două surse, că o fundaţie pentru protecția animalelor a descărcat vipere în zonă şi din altă sursă cineva a văzut o dubiţă albă care a deschis uşile şi au râs... după ce a plecat dubița s-au dus să vadă şi tot drumul era plin de vipere”, a spus femeia.

Și alţi săteni susţin că târâtoarele ar fi fost aduse de cineva. Ar proveni de la o afacere cu venin, care n-a mers aşa cum spera proprietarul.

Pe de altă parte, specialiștii spun că șerpii ies din ascunzători când temperaturile sunt ridicate și ne îndeamnă să sunăm imediat la 112 în cazul unei muşcături de şarpe.

Cum trebuie să reacţionăm dacă ne muşcă o viperă

cub florin zamfirescu png
cub anca androne png
marilyn monroe
Rica Raducanu, Facebook jpg
Robbie Williams Spice Girls
cub bromania png
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
mugur mihaescu jpg
Josep Borrell FOTO EPA-EFE
gazprom conducta
image
image
image
image
Declic Ministrul Mediului
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg
Referendum in zonele ocupate de rusi in Ucraina FOTO Profimedia (5) jpg
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg