Bărbat mort de la o banală pneumonie, după ce a fost plimbat 3 zile între spitale

image

„Moartea domnului Lăzărescu”, la Galați. Celebrul film regizat de Cristi Puiu a fost transpus în realitate, zilele trecute. Un bărbat de 46 de ani, tată al unui băiat de 11 ani, a murit după ce a fost plimbat 3 zile printre spitale. Făcuse o banală pneumonie.

Caz revoltător și cutremurător la Galați, care ne arată lipsurile unui sistem medical el însuși bolnav. Sufocat de valul de pacienți COVID, nu se mai poate ocupa de persoanele care suferă de alte urgențe medicale. Un bărbat din Galați a murit sub ochii medicilor, după ce a fost plimbat zile în șir prin spitale, fără ca nimeni să-l ajute.

Prima dată a simțit dureri de spate și a luat un inflamator. Când a început să facă și febră, a sunat la ambulanță, însă i s-a spus că abia peste două zile ar putea veni un echipaj la domiciliu. În aceste condiții, omul a chemat un taxi și a mers pe cont propriu la spital. Pentru a putea fi văzut de un medic, i s-a făcut mai întâi un test PCR. În așteptarea rezultatului, bolnavul a așteptat 12 ore pe o bancă din curtea unități medicale. Ar mai fi trebuit să aștepte 3 ore, dar nu a mai putut și a plecat acasă, la cerere. Noaptea a aflat că rezultatul e negativ, însă tot noaptea starea i s-a agravat, așa că a doua zi dimineața soția a sunat iar la 112.

image
Soții Chirilă

De această dată a venit un echipaj care l-a dus din nou la Spitalul de Urgență. Abia seara a fost văzut de un medic. „L-a văzut un medic internist, care a zis că trebuie transferat la TBC, deoarece are saturația mică. L-au dus degeaba la TBC, fiindcă acolo a fost refuzat, că ei nu au concentratoare mari”, a spus soția bărbatului, Adriana Chirilă, citată de PRO TV. „Cu saturație scăzută, sindrom febril, cu stare generală alterată, imaginea radiologică preta la diagnostice diferențiale severe, având în vedere evoluția în 24 de ore. Și a fost returnat pentru investigații de specialitate și consulturi interdisciplinare și mutidisciplinare către Spitalul Județean”, a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pneumoftiziologie Galați.

Peste noapte, a fost internat la Terapie Intensivă, dar, din păcate, nu a supraviețuit. Soția a fost anunțată dimineața că a murit. Tot periplul prin spitale a durat 3 zile. Pe certificatul de deces scrie să pacientul s-a stins din cauza unei pneumonii. „În afară de teste nu i-au făcut nimic. Eu vreau să știu de ce nu s-a ocupat nimeni de el. Înțeleg că sunt multe cazuri COVID, dar trebuie să fie și medici care se ocupă de pacienți care nu au COVID”, a mai declarat, sfâșiată de durere, soția bărbatului, promițând că sesizează Parchetul. 

image png
cub anamaria prodan png
sarah anamaria prodan jpg
giselle si tom brady
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
FotoJet (1) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle png
traian basescu 0 jpeg
politia
Panya Khamrab foto AFP
image
image
image
image
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg
Muzeul Vaticanului jpg
Lebăda a fost salvată în cele din urmă jpg
Saptamana Modei de la Paris jpg
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia