Bărbat trimis în judecată după ce a promis intervenții pentru angajarea unor persoane ca spioni

Ultima actualizare:

    Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au trimis în judecată un inculpat care a promis, folosind identități fictive și în schimbul unor sume de bani, că va interveni pe lângă membrii unor comisii din cadrul SIE pentru angajarea unor persoane.

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorii au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat pentru două infracțiuni de trafic de influență.

Potrivit procurorilor, în perioada martie-august 2020, inculpatul, folosind identități fictive, a lăsat o persoană să creadă că are influență asupra unor funcționari publici din cadrul Serviciului de Informații Externe, membri ai unor comisii de concurs. El a promis că îi va determina pe funcționari să facă demersurile necesare angajării prin concurs a acestei persoane pe un post de conducere din cadrul SIE și a pretins și a primit, în mai multe rânduri, în total, în perioada mai-septembrie 2020, sumele de 8.000 de lei și 650 de euro, precum și două cuțite de vânătoare ce valorau împreună 255 de lei.

În aceeași perioadă, inculpatul a mai promis că va interveni pentru angajarea unei alte persoane la SIE, iar în acest scop a pretins și a primit 3.500 de lei, potrivit digi24.ro.

image
image
image
image
image
image
index webp
locuri de munca acasa jpg
Bebeluș foto pixabay
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
padure stejar china
Max Woosey Instagram jpg