Bărbatul care s-a înecat alături de copii fusese internat pentru depresie

Ultima actualizare:

    Bărbatul dispărut, alături de fetiţa sa de trei ani
Bărbatul dispărut, alături de fetiţa sa de trei ani

Nicolae Lăpuşte, bărbatul de 48 de ani care s-a sinucis înecându-se împreună cu doi dintre copiii săi în lacul Tarniţa, fusese internat într-o clinică din Cluj-Napoca pentru depresie, însă nu a fost vorba de o clinică de specialitate, afirmă şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din Poliţia Cluj, Valentin Rusu.

Comisarul şef Valentin Rusu, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Judeţene Cluj, a declarat, sâmbătă, că la Poliţie nu a fost înregistrată nicio tentativă de suicid a bărbatului care a fost recuperat din lacul Tarniţa, împreună cu doi copii ai săi, dar este posibil să fi existat discuţii ale acestuia cu membri ai familiei despre un eventual astfel de gest.

"Bărbatul care s-a sinucis şi a fost scos din lacul Tarniţa a fost internat la Clinica Medicală II din Cluj-Napoca pentru depresie, dar nu a fost internat într-o clinică medicală de specialitate - psihiatrie sau să fi urmat un tratament. Documentele vis-a-vis de diagnosticul şi tratamentul recomandat de medici sunt la dosar, la Parchet, şi vom vedea în funcţie de rezultate profilul care, la vremea respectivă, ar fi putut determina un alt tratament. Având în vedere locul său de muncă şi munca prestată, evaluările psihologice sunt făcute, însă, din păcate, acestea nu sunt întotdeauna evidente, iar urmările nu sunt întotdeauna cele pe care ni le dorim. Tentative de suicid efectiv nu au fost verificate de către noi, nu au existat. Discuţii cu membrii familiei despre o eventuală tentativă de suicid e posibil să fi existat, dar efectiv o tentativă de suicid în care să fie semnalată Poliţia nu a fost", a spus Valentin Rusu.

El a precizat că, în mesajul de adio lăsat de bărbat, exista "o anumită stare de supărare faţă de răceala care s-a instalat în relaţia dintre cei doi (dintre bărbat şi mama fetiţei de trei ani - n.r.) şi faptul că urmează să plece şi că nu doreşte să fie căutat şi găsit pentru a fi înmormântat".

"Fiului i-a lăsat un mesaj din care rezultă că îi lasă telefonul şi o sumă de bani pentru a plăti abonamentul pe ultimele două luni", a adăugat şeful Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Cluj.

Rusu a spus că, din informaţiile adunate până acum de anchetatori, rezultă şi faptul că bărbatul i-a luat, în repetate rânduri, pe cei doi copii minori de la mamele lor, pe care îi ducea în diverse locuri, la mall sau în spaţii de joacă, apoi îi aducea înapoi.

Citeşte mai multe amănunte pe adevarul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
kate william profimedia 0764084002 jpg
image
image
image
image
image
image
coloana masini a1 jpg
Cheng  Charlie  Saephan castigator loterie profimedia jpg
philip weston thomas porumbel bobbi profimedia (3) jpg
autostrada a13 jpg
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
orasul dintre doua tari jpg
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net