Bea cele 40 de pahare de vin cu 5 prieteni!

Ultima actualizare:

    Click! îţi spune ce beneficii aduce pentru sănătate tradiţia de Sfinţii Mucenici
Click! îţi spune ce beneficii aduce pentru sănătate tradiţia de Sfinţii Mucenici

Sărbătoarea mare, bucuria bărbaţilor! Astăzi se sărbătoresc Sfinţii Mucenici, iar tradiţia spune că se beau 40 de pahare de vin. Atenţie însă: nu orice fel de pahare, şi nu singuri, pentru că sănătatea o ia razna.

Vinul roşu aduce multe beneficii pentru organism dacă îl consumăm cu moderaţie. Această moderaţie înseamnă, conform medicilor, 150 ml pe zi (un pahar). Nu exagerăm nici cu două pahare, dar nu trebuie să ne facem un obicei. Dacă vreţi să  respectaţi tradiţia zilei de 9 martie fără să vă distrugeţi sănătatea, trebuie să beţi cele 40 de pahare tradiţionale împreună cu alţi cinci prieteni. De ce? Socoteala e simplă.

Vinul, în special cel roşu, e bogat în resveratrol
Vinul, în special cel roşu, e bogat în resveratrol

Cele 40 de pahare de vin roşu conţin în total 2 litri de vin (paharul, în acest caz, este de fapt un ”păhăruţ” de 50 de ml, din care se bea de obicei ţuică). Ca să beţi toată cantitatea şi să nu ignoraţi sfatul medicilor, invitaţi cinci prieteni, pe care îi serviţi cu câte două pahare. Un alt sfat important: nu le daţi rapid pe gât. Mâncaţi ceva înainte şi apoi beţi în timp (indicat: circa 2 ore). Vinul, în special cel roşu, e bogat în resveratrol, un antioxidant puternic care se găseşte în coa­ja boabelor de struguri. De asemenea, acesta conţine po­tasiu, fluor, fosfor, colină (vi­tamină din complexul B), fla­vonoide şi alte substanţe nu­tritive care asigură buna func­ţionare a organismului. Principalele beneficii pe care le aduce sunt:

  • ajută să ai un somn liniştit;
  • are proprietăţi antiîmbătrânire şi anticancerigene care menţin pielea frumoasă şi trupul sănătos;
  • ţine glicemia sub control (resveratrolul ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge, fiind de un real folos pentru persoanele care suferă de diabet);
  • menţine sănătatea arterelor.

De unde vine tradiţia

Sfinţii 40 de Mucenici sunt prăznuiţi de Biserica Ortodoxă, în fiecare an, pe dată de 9 martie. Au trăit în vremea împăratului Licinius (308-324), prigonitor al creştinilor şi erau soldaţi creştini. Din cauza credinţei, au fost întemniţaţi timp de opt zile şi bătuţi cu pietre, apoi condamnaţi la moarte prin îngheţare, în Lacul Sevastiei din Armenia. Se spune că după rugăciunile lor, apa lacului s-a încălzit. Scoşi vii din lac, le-au fost zdrobite picioarele, sfârşind în chinuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net