Bebeluş în pericol de moarte din cauza religiei părinţilor

Ultima actualizare:

Bebeluşul, de numai cinci luni, este diagnosticat cu o malformaţie cardiacă severă şi în cazul în care nu va fi operat va mai trăi, potrivit estimărilor medicilor, doar câteva luni.

Potrivit BZI, părinţii copilului se opun unei intervenţii chirurgicale din cauză că religia nu le permite, ei făcând parte din cultul penticostal.

Specialiştii susţin că fără operaţie pe cord copilul nu are şanse de supravieţuire.

"Este strigator la cer. Nu este posibil ca tu, parinte, sa-ti lasi copilul prada mortii si sa te opui salvarii acestuia. Baietelul este din Piatra Neamt si a fost diagnosticat la noi in clinica cu o malformatie cardiaca majora, transpozitie de vase mari si ventricul unic. Ca si in cazul altor copii cu astfel de malformatii, singura metoda terapeutica este interventia chirurgicala.

Am luat legatura la Tg. Mures si ne-au spus ca nu il pot opera. Am inceput demersurile necesare pentru ca acest copil sa poata fi operat in strainatate. Am luat legatura in Germania, la Dortmund, cu medicul chirurg Sandica Eugen, pentru a-l opera acolo pe copil. Am primit raspuns si am fost informati ca baietelul este programat pe data de 26 mai la o clinica din Dortmund.

Interventia nu ii costa nimic pe parinti, totul se face pe baza formularului E112. Cu toate acestea, parintii care sunt penticostali, nu accepta. Totul este pregatit, dar in ciuda discutiei pe care am avut-o cu parintii, in care le-am explicat cat de importanta este aceasta operatia pentru salvarea vietii copilului, nu i-am putut convinge. Este revoltator", a declarat conf. dr. Constantin Iordache, seful Clinicii II pediatrie din cadrul Spitalului de copii Sf. Maria din Iasi, potrivit sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net