Bebeluş mort la naştere, în condiţii suspecte, în Spitalul Bârlad


    Nașterea bebelușului nu a fost asistată de nici un cadru medical
Nașterea bebelușului nu a fost asistată de nici un cadru medical

Un bebeluş a murit la naştere, în condiţii suspecte, la Spitalul Bârlad, fără ca vreun medic să asiste la travaliu. Potrivit corespondentului Mediafax, conducerea unităţii a declanșat o anchetă internă, în timp ce familia mamei copilului a spus că va depune plângere la Poliţie şi Colegiul Medicilor

Potrivit primelor informații, nou-născutul a murit imediat după naştere, aceasta având loc doar în prezenţa a două asistente..

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale bârlădene, mama nou-născutului, o tânără de 26 de ani, din localitatea vasluiană Iana, aflată la a treia naştere naturală, a fost internată în spital în 6 iulie, cu fals travaliu. În consecinţă, medicii au decis să o ţină sub supraveghere medicală până la naştere, ceea ce, de altfel, s-a şi întâmplat.

În cursul dimineţii de 14 iulie, în jurul orei 3.00, tinerei i s-a declanşat travaliul, motiv pentru care a fost mutată de către asistente din salonul unde era internată în sala de naşteri. Totodată, asistentele i-au anunţat pe medicii de gardă de la Obstetrică şi Nou-Născuţi pentru a veni în sala de naşteri, însă aceştia au ajuns acolo, aşa după cum susţine conducerea Spitalului Bârlad, după ce copilul fusese deja născut.

"Medicii neonatolog şi obstetrician au ajuns în sala de naşteri în momentul în care fătul era deja expulzat. Nou-născutul era fără respiraţie şi bătăi ale inimii, fiindu-i efectuate manevrele de resuscitare, însă fără răspuns. Deocamdată, nu-mi sunt clare reperele orare, însă analizăm cazul, acesta fiind şi motivul pentru care am declanşat ancheta internă. Practic, din camera de gardă unde se află medicul şi până la sala de naşteri se face un minut, iar naşterea a durat câteva minute", a declarat, miercuri, directorul medical al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Gabriela Daniş.

Unitatea medicală bârlădeană a dispus efectuarea autopsiei nou-născutului, fiind vorba despre o moarte suspectă în acest caz.

De asemenea, rudele mamei copilului au anunţat că vor face plângere la Poliţie şi Colegiul Medicilor Vaslui pentru a fi trase la răspundere persoanele care s-ar face vinovate de moartea bebeluşului

FotoJet (3) jpg
Oana Roman si Isa jpg
oana zavoranu si sotul
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
image
image
image
image
image
image
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock