Biletul unic RATB-Metrorex se întoarce din 10 decembrie. Cât va costa călătoria


    Biletul unic a fost eliminat în martie 2014 din cauza neînțelegerilor dintre cele două părți. Foto: Sever Gheorghe
Biletul unic a fost eliminat în martie 2014 din cauza neînțelegerilor dintre cele două părți. Foto: Sever Gheorghe

Reprezentanții companiei Metrorex, care operează transportul în subteran din Capitală, și cei ai Regiei de transport public de suprafață (RATB) pregătesc relansarea biletului unic. Bucureștenii vor putea călători și cu metroul și cu transportul de suprafață folosind același titlu de călătorie, se arată într-un proiect de ordin al ministrului transporturilor.

UPDATE: Consilierii generali ai Capitalei, întruniți luni după-amiază în ședință de îndată, au aprobat proiectul de hotărâre care vizează reintroducerea tichetului unic RATB-Metrorex. Primele cartele de acces la metrou și RATB vor fi lansate la 10 decembrie și se vor găsi la ghișeele Metrorex și la centrele de emitere a cardurilor deținute de RATB.

Biletul unic RATB-Metrorex a fost introdus prima dată în noiembrie 2012, din necesitatea creșterii accesului la mijloacele de transport în comun din Capitală. Însă, în martie 2014, Metrorex a decis unilateral să rupă înțelegerea cu RATB, din cauză că Regia de transport nu a achitat cota parte din veniturile obținute din vânzarea acestor titluri de călătorie. Acum, cele două societăți plănuiesc să reintroducă tichetul unic, după cum se arată într-un proiect de ordin al ministrului transporturilor, scos în dezbatare publică pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Conform documentului, cele două părți vor vinde din nou titluri de transport valabile în metrou și în vehiculele de suprafață. În proiectul de ordin sunt prevăzute următoarele titluri de transport, care pot fi încărcate pe suport contactless ultralight și validate atât la porțile de acces din stațiile de metrou, cât și la validatoarele din mijloacele de transport de suprafață.

Bilet unic valabil 60 de minute, pentru călătorii nelimitate pe RATB și Metrorex: 5 lei.

Bilet cu zece călătorii de câte 60 de minute pentru fiecare călătorie (valabil pe liniile urbane RATB și Metrorex): 34 de lei.

Abonament de o zi, valabil pe liniile urbane RATB și Metrorex: 17 lei.

Valoarea unei călătorii este 1,3 lei pe mijloacele de transport ale RATB și 2,5 lei cu metroul.

„Titlurile prevăzute mai sus acceptă ultima validare cu un minut înainte de expirarea perioadei stabilite (60 min.) şi permit călătoria până la capătul liniei la RATB sau până la ieşirea din staţie de la Metrorex SA. Abonamentul de o zi valabil pe liniile RATB şi Metrorex SA permite un număr nelimitat de validări, atât la RATB, cât şi la Metrorex SA, are valabilitate 24 ore începând cu ora şi minutul la care se face prima validare şi permite călătoria până la capătul liniei la RATB sau până la ieşirea din staţie de la Metrorex SA”, se mai arată în proiectul de ordin.

ilie nastase botosani 2 jpg
tina turner jpg
Schengen FOTO Shutterstock
cub gabi bădălău png
inna sexy jpg
shutterstock bani 1953888304 jpg
Elton John Foto profimedia 0739063759 jpg
incendiu moscova decembrie 2022 jpg
image
image
image
image
image
image
ilie nastase botosani 2 jpg
incendiu moscova decembrie 2022 jpg
shutterstock bani 1953888304 jpg
cub gabi bădălău png
dorin cioaba 2 jpg
Schengen FOTO Shutterstock