Blestemul din familia fraţilor care s-au sinucis din cauza jocurilor de noroc

Ultima actualizare:

    Florin şi Marian Chiraşcu s-au sinucis la o săptămână unul după celălalt, la mii de kilometri distanţăFoto: arhivă personală
Florin şi Marian Chiraşcu s-au sinucis la o săptămână unul după celălalt, la mii de kilometri distanţăFoto: arhivă personală

Doi fraţi din Iaşi s-au sinucis la câteva zile distanţă din cauza dependenţei de jocurile de noroc. Unul se afla în ţară, celălalt era plecat la muncă în străinătate. În familia lor pare să se fi sălăşluit un blestem, având în vedere că nu sunt primele tragedii care au lovit-o.

Marian Chiraşcu (27 de ani) lucra ca hairstylist la un salon din Iaşi de circa 12 ani. Părea un tânăr absolut normal, cu o singură slăbiciune: nu putea să trăiască fără jocurile de noroc. Era conştient de dependenţa sa şi era disperat că nu se poate opri. Împrumutase sume mari de la cunoştinţe şi pe toate le pierduse.

„Era un băiat cât se poate de normal dacă nu-i cunoşteai boala pentru jocurile de noroc. Era cuminte, prietenos, dar avea acest diavol în el cu pariurile. Vreo 400 de milioane a adunat datorii, şi-a vândut şi maşina, a renunţat la tot pentru jocurile astea”, a declarat Paul Ciobanu, administatorul salonului pentru care a lucrat Marian Chiraşcu, pentru site-ul bzi.ro.

Tânărul luase bani şi de la patronul lui, căruia i-a cerut acum câteva zile 900 de lei pentru sicriul fratelui său. Aceasta pentru că Marian mai avea un frate care se omorâse cu o săptămâna înainte, adus la limită tot de jocurile de noroc.  Florin Chiraşcu avea 33 de ani şi lucra în Marea Britanie. Făcuse un credit de 50.000 de lire sterline pentru a-şi cumpăra o casă, dar i-a jucat pe toţi la aparate. Îngrozit probabil de ceea ce s-a întâmplat, bărbatul s-a sinucis.

În ţară, fratele lui mai mic se lupta cu aceeaşi dependenţă. Marian a băgat în jocuri chiar şi cei 900 de lei luaţi pentru înmormântarea lui Florin. Şi el a pierdut tot. Anterior, primise 5.000 de lei pentru înmormântarea lui Florin de la un alt frate aflat la muncă în străinătate, dar setea de aparate era neostoită. Vinerea trecută a mai împrumutat 1.000 de lei, care s-au dus la fel, scrie bzi.ro.

După câteva ore Marian Chiraşcu a publicat un mesaj de adio pe Facebook şi apoi şi-a luat zilele. Speriaţi, prietenii săi au alertat poliţia, dar a fost prea târziu. Oamenii legii l-au găsit vineri seară spânzurat în locuinţa lui.

Marian Chiraşcu a lăsat un mesaj de adio, dar poliţia a intervenit prea târziu pentru a-l salva
Marian Chiraşcu a lăsat un mesaj de adio, dar poliţia a intervenit prea târziu pentru a-l salva

O familie lovită de tragedii

Sinuciderile celor doi fraţi nu sunt primele tragedii care lovesc familia Chiraşcu. În urmă cu 16 ani, mama lor a murit, iar copiii au fost duşi în centrele de plasament. Tatăl lor se lupta cu dependenţa de alcool şi nu putea avea grijă de ei.

Sora lor, Ana-Maria Chiraşcu, este derutată de cele întâmplate. „Fraţii mei au căzut în patima jocurilor de noroc şi nimeni nu i-a mai putut scoate de acolo, dar nu trebuiau să-şi ia viaţa pentru asta. Nu ştim ce să facem suntem distruşi. Eu sunt cea mai mică din familie şi urma să mă căsătoresc în vară, sper să avem puterea să trecem peste această tragedie. Nu ştim cum îl vom aduce pe fratele meu din Anglia”, a declarat ea pentru bzi.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net