Blocul operator de la Institutul "Marius Nasta" s-a redeschis


    Blocul operator a fost redeschis la Institutul Marius Nasta Foto: arhivă personală
Blocul operator a fost redeschis la Institutul Marius Nasta Foto: arhivă personală

Pacienţii cu afecţiuni pulmonare se pot opera din nou la Institutul "Marius Nasta". Activitatea secţiei de terapie intensivă a fost reluată, iar blocul operator a fost redeschis. Cele două au fost închise de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti în urmă cu două săptămâni în urma unor decese provocate de infecţii nosocomiale cu acinetobacter.

Veşti noi de la Institutul de Pneumologie Marius Nasta din Capitală, unde în urmă cu două săptămâni inspectorii DSP au închis sălile de operaţie şi secţia de Anstezie Terapie Intensivă. Condicerea unităţii medicale a anunţat că problemele s-au remediat şi pacienţii pot fi din nou trataţi aici.  "Rezultatele sunt bune, putem relua activitatea în ATI şi blocul operator”, a anunţat managerul unităţii sanitare, Beatrice Mahler.  Potrivit acesteia, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSP Bucureşti), au decis, în urma probelor prelevate în urmă cu 72 de ore, care au ieşit conforme, că operaţiile pot avea loc.   

13 pacienţi au murit la Institutul "Marius Nasta"

Nu mai puţin de 13 pacienţi au murit de la începutul anului la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” din Capitală după ce au fost infectaţi cu bacterii. Dezvălurile au fost făcute de conducerea spitalului după o anchetă a Direcţiei de Sănătate Publică şi vin în contextul în care iniţial se ştia că doar cinci persoane au fost răpuse de Acinetobacter, bacteria care a închis nu doar terapia intensivă din spital, ci şi blocul operator.   

"În 2019, ca urmare a analizei cazurilor de infecţii din institut, acinetobacter a fost identificat la 17 pacienţi, din care patru s-au externat şi 13 au decedat. Toţi pacienţii diagnosticaţi erau pacienţi cu multiple afecţiuni cronice şi spitalizări anterioare”, a declarat pneumologul Beatrice Mahler, directorul spitalului care a adăugat că raportarea la DSP Bucureşti s-a făcut pentru 14 cazuri, în condiţiile în care pentru trei dintre pacienţi confirmarea infecţiei s-a făcut post-mortem. 

Citeşte şi: 

Blocul operator și Terapia intensivă de la ”Marius Nasta”, închise după ce doi pacienți au murit

Paula Rusu a rămas cu «un plămân și un ciot». Cum i s-a schimbat viața după ce s-a luptat cu tuberculoza

zodia care consuma alcool jpg
catherine zeta jones png
cub Ramona Olaru și Cătălin Cazacu Natalia Mateuț și DJ Mahony png
cub Andreea Perju png
celine dion jpeg
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
meghan markle 4 jpg
george burcea lurch jpg
image
image
image
image
image
image
cub camelia șucu (1) png
baza urs profimedia jpg
Hubert și June au fost înmormântați împreună jpg
masina de spalat jpg
cub dimitria ghinescu png
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg