Bogdan Olteanu, de la palat, la «beciul domnesc»

Ultima actualizare:

    Olteanu şi-a construit un adevărat  palat pe malul Lacului Snagov
Olteanu şi-a construit un adevărat palat pe malul Lacului Snagov

S-a culcat într-un salon de palat şi s-a trezit într-o celulă de puşcărie. Este povestea fostului viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, care a ajuns în primele clipe ale zilei de ieri în ”beciul domnesc” al Poliţiei Capitalei, unde va petrece următoarele 16 zile, acuzat de luare de mită. El a fost luat pe sus de poliţişti din patul luxoasei sale reşedinţe din Snagov.

Până pe 28 iulie 2016, când l-a ridicat DNA, Bog­­dan Olteanu, era, la 45 de ani, un om realizat din toate punctele de vedere. Fost ministru, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, viceguvernatorul BNR a coborât din rai direct în iad, deşi mergea cu picioarele pe pământ. În acea zi, Bogdan Olteanu a devenit brusc un paria, acuzat că a luat mită un milion de euro de la omul de agaceri Sorin Ovidiu Vântu. Băiat de secretar de partid şi nepot al unei celebre activiste PCR, Olteanu a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce procurorii au descoperit modul oneros în care a fost numit jurnalistul Liviu Mihaiu preşedinte al al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

El a ajuns în Arestul Central al Poliţiei  Capitalei, poreclit şi “beciul domnesc”
El a ajuns în Arestul Central al Poliţiei Capitalei, poreclit şi “beciul domnesc”

Nu a intrat la puşcărie, dar a primit arest la domiciliu. Potrivit procurorilor DNA, povestea a început în 2008, când Olteanu era preşedinte al Camerei Deputatilor. El s-a înţeles cu SOV să primească un milion de euro şi sprijin electoral, constând în servicii de marketing si consultanţă, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului pentru numirea ca guvernator al Deltei Dunării a lui Liviu Mihaiu.

Disperat după bani, a zburat chiar cu elicopterul în Deltă pentru a ajunge mai repede la ”mălaiul” pe care, potrivit anchetatorilor, l-a pus repede într-un rucsac.Averea lui Olteanu ajunsese de poveste în câţiva ani, stârnind mânie, invidie şi ciudă. Deşi nu a fost sărac niciodată, stârnea murmure de admiraţie prin casa de locuit din Ghermăneşti, de pe malul Lacului Snagov, un adevărat palat în stil brâncovenesc, cu o suprafaţă de 1.057 mp, construit pe un teren luat de la parohia din zonă.Şi Olteanu, şi procurorii au atacat decizia de arest la domiciliu, iar judecătorii Înaltei Curţi au decis joi noapte să înlocuiască măsura arestului la domiciliu cu arestul preventiv în cazul fostului viceguvernator. A primit 16 zile de arest în celulele de la ”beciul domnesc” al Poliţiei Capitalei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net