Bogdaproste, tanti Europa! 3,3 milioane de români cu primesc alimente gratuite de la UE

Ultima actualizare:

    Tereza Dinu (66 de ani) a  acceptat cu căldură ajutorul  comunitar. „E pentru prima  dată când merg să-l ridic”,  ne-a spus femeiaFoto: Dorin Constanda
Tereza Dinu (66 de ani) a acceptat cu căldură ajutorul comunitar. „E pentru prima dată când merg să-l ridic”, ne-a spus femeiaFoto: Dorin Constanda

Agitaţie mare în toată ţara. Circa 3,3 milioane de români care trăiesc la limita sărăciei fac cozi la sediile autorităţilor locale pentru ridicarea ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană. Click! vă spune cui i se cuvin pachetele gratuite şi cum se intră în posesia lor.

Suntem mai săraci decât în anii trecuţi şi asta o dovedesc evidenţele Ministerului Muncii. Dacă în 2013 au fost înscrise pe listele 2,6 milioane de persoane defavorizate, în 2014, an în care am intrat în posesia banilor europeni pentru achiziţia de alimente, figurează 3,3 milioane de beneficiari.

E vorba de românii cu venitul minim garantat, şomerii cu indemnizaţii mici, vârstnicii cu pensii mai mici de 400 de lei, beneficarii alocaţiilor sociale, persoanele cu handicap grav, văduvele şi veteranii de război.

Toţi vor primi două pachete care conţin 6 kg de făină de grâu, 6 kg mălai, 2 pungi de paste făinoase, 2 litri ulei, 4 kg de zahăr, 14 conserve de carne de porc şi vită şi 10 cutii de pate de ficat, în valoare de circa 200 de lei. Produsele sunt livrate, în toată ţara, de 4 firme alese prin licitaţie de Ministerul Fondurilor Europene.

Pentru a intra în posesia lor, beneficarii trebuie să prezinte actul de identitate şi cuponul nominal transmis prin poştă celor aflaţi pe lista persoanelor defavorizate. În multe judeţe din ţară distribuirea pachetelor a început înainte de Sărbători, în vreme ce în alte zone acestea au fost livrate abia la începutul noului an. În Capitală au început livrarea pachetelor autorităţile din sectoarele 2, 3, 4 şi 6.

Sectorul 2 are 4 puncte de distribuţie, iar în sectorul 4 alimentele se ridică non-stop de la Colegiul Tehnic „Miron Nicolescu”. În sectorul 3 livrarea se face doar cu programare, până la 31 ianuarie, la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială (Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 12-14), iar sectorul 6 îi cheamă pe oameni în ordine alfabetică, la cele 4 puncte de lucru din sector.

Sectorul 4. Ajutoarele se distribuie  non-stop la Colegiul  „Miron Nicolescu”  (Bd. Metalurgiei 89)
Sectorul 4. Ajutoarele se distribuie non-stop la Colegiul „Miron Nicolescu” (Bd. Metalurgiei 89)

Şi Guvernul a contribuit

Mai multe pachete. Ministerul Fondurilor Europene a cumpărat mai multe alimente decât erau necesare. În judeţul Argeş, unde sunt 79.534 de persoane eligibile, au fost livrate 228.144 de pachete (cu peste 69.000 mai multe). Sectorul 4 al Capitalei a primit 31.000 de pachete, deşi are doar 12.000 de beneficiari. Contactaţi de Click!, reprezentanţii ministerului au declarat că surplusul de alimente va fi distribuit altor persoane care aparţin grupului-ţintă.

Liste suplimentare. Lista persoanelor beneficiare se modifică încontinuu. Zilnic alţi români care trăiesc la limita sărăciei sunt îndreptăţiţi să primească ajutor. Pentru aceştia autorităţile au creat liste suplimentare. Pentru a intra în posesia alimentelor, ei trebuie să dovedească faptul că fac parte din rândul beneficiarilor. 

Programul în cifre. 3,3 milioane de români vor primi alimente; 11,5 milioane de lei a plătit ministerul Poştei Române pentru distribuirea cupoanelor; 30 de zile au la dispoziţie autorităţile locale să distribuie alimentele; 121,5 milioane € au fost alocate pentru cumpărarea alimentelor, din care 18,2 milioane € e contribuţia Guvernului României.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net