´╗┐Bolnavii cronici care s-au tratat la privat nu se pot ├«nscrie pentru vaccinul anti-COVID-19. Cum explic─â CNAS

16 ianuarie 2021
vaccin coronavirus jpeg
190.000 s-au înscris pentru vaccinare la debutul etapei a doua de vaccinareSursă foto: Shutterstock

Mai multe cadre medicale au sesizat o problem─â a sistemului, reclam├ónd faptul c─â nu pot ├«nregistra bolnavi cronici pentru vaccinarea anti-COVID, de┼či ace┼čtia sunt la eviden┼úa medicilor cu astfel de afec┼úiuni.

CNAS a explicat c─â acest lucru se ├«nt├ómpl─â pentru c─â, ├«n sistem, ÔÇ×├«n acest moment nu se v─âd dec├ót cazurile care s-au tratat cu decont─âri de la Cas─â, la spitalele publiceÔÇŁ.Aastfel, potrivit CNAS, bolnavii cronici care nu sunt ├«n ÔÇ×eviden┼úa CaseiÔÇŁ, adic─â cei care nu ┼či-au decontat prescrip┼úiile medicale sau analizele la stat sau la privat prin Cas─â ┼či au ales s─â ┼či le pl─âteasc─â singuri din propriul lor buzunar, acum nu apar ├«n sistem.  

Bolnavii cronici care s-au tratat exclusiv la privat ├«n ultimii ani, chiar dac─â s-au tratat ╚Öi la stat mai demult, nu pot fi programa╚Ťi pentru vaccin.

Explica╚Ťia CNAS

ÔÇ×Am portat ├«n platform─â statistica bolnavilor cronici din eviden┼úa Casei din 2016 p├ón─â acum, tocmai s─â nu defavoriz─âm, s─â cuprindem c├ót mai mul┼úi. Vom reveni. Vom vedea ce pot face bonavii cronici afla┼úi ├«n aceast─â situa┼úieÔÇŁ, a explicat pentru Liberatea.ro.  Mihaela T─ânase, consilier─â de comunicare la CNAS.   

Conform oficialilor Casei, logica a fost aceea de a pune un filtru, pentru ca medicii de familie s─â nu poat─â ├«ncadra la bolnavi cronici pe oricine, numai c─â asta intr─â ├«n contradic╚Ťie cu ceea ce s-a comunicat ini╚Ťial, c─â medicii de familie vor fi ei ├«n╚Öi╚Öi filtrul, au declarat mai mul╚Ťi doctori, pentru ziar, cu rug─âmintea de a nu li se face public numele.

ÔÇ×Se lucreaz─â la upgradarea sistemului, sper─âm c─â se va rezolvaÔÇŁ, a spus unul dintre doctorii de familie contacta╚Ťi de redac╚Ťie. ╚śi Mihaela T─ânase, de la CNAS, a spus c─â ÔÇ×vom reveni. Vom vedea ce pot face bonavii cronici afla╚Ťi ├«n aceast─â situa╚ŤieÔÇŁ.

Comitetul Na┼úional de Coordonare a Activit─â┼úilor privind Vaccinarea ├«mpotriva COVID-19 (CNCAV) a anun┼úat s├ómb─ât─â c─â au fost f─âcute un 305.562 program─âri la vaccinare ├«n etapa a doua, iar ├«n Bucure┼čti au fost programate 62.182 locuri la vaccinare, iar gradul de ocupare a atins procentul de 100%.

Gabi B─âd─âl─âu jpeg
cristina siscanu 1 jpeg
image
oana zavoranu jpg
andreea si cabral
femeie care numara bani jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
variola
oliver stone foto reuters
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg