Boureanu trebuia pus la pământ și încătușat. Cum se intervine în cazul cetățenilor recalcitranți

Ultima actualizare:

    Cetăţeanul  recalcitrant  este încătuşat  imediat
Cetăţeanul recalcitrant este încătuşat imediat

Cazul lui Cristian Boureanu i-a scos pe poliţişti la antrenament. Aceştia sunt învăţaţi de colegii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale (SAS) ce trebuie să facă atunci când au de-a face cu un cetăţean recalcitrant.

În mod normal, afaceristul trebuia pus la pământ şi încătuşat. Dar din lipsă de experienţă, agentul a stat la discuţii cu Boureanu şi l-a lăsat ca timp de 30 de minute să-l înjure.


    Cristian Boureanu
Cristian Boureanu

Nici colegii bărbatului în uniformă nu au intervenit, ci s-au mulţumit să asiste de pe margine şi chiar să filmeze circul iscat. Complet greşit, spun ofiţerii de la SAS, care din iunie nu fac altceva decât să-i şcolească pe agenţi. Mai excat, pe cei de la Ordine Publică şi de la Brigada Rutieră, care au de-a face în fiecare zi cu cetăţeni, unii dintre ei aroganţi şi agresivi.


    Înainte să i se  pună cătuşele,  omul agresiv  a fost somat  cu pistolul
Înainte să i se pună cătuşele, omul agresiv a fost somat cu pistolul

”Trebuie legitimat, iar dacă refuză, pus la pământ, încătuşat şi dus la secţie”, a explicat Emil Cocu, 41 de ani. Tot el spune că poliţiştii trebuie să acţioneze în echipă, în timp ce unul îl somează cu pistolul, celălalt îl imobilizează şi-l percheziţionează. Chiar şi în cazul unei femei care trece pe culoarea roşie a semaforului şi refuză să prezinte actele trebuie acţionat în acelaşi mod.


    Ofiţerii SAS îi  antrenează  pe agenţi
Ofiţerii SAS îi antrenează pe agenţi

”După terminarea cursului, poliţiştii vor putea face faţă situaţiilor. Încercăm să le modelăm mintea, să se adapteze la ce reclamă strada. Când poliţistul strigă «armă», toată lumea trebuie să fie la pământ, excat ca în America, dar pentru asta trebuie lucrat şi cu populaţia”, este de părere Cocu. La nivelul Capitalei sunt în jur de 6.000 de poliţişti, iar până acum au fost antrenaţi ”pentru stradă” 700.

Fostul deputat este cercetat pentru ultraj


    Cristian Boureanu  l-a lovit pe agent în  noaptea de 9 iunie
Cristian Boureanu l-a lovit pe agent în noaptea de 9 iunie

”Te las fără pensie” şi ”îţi sparg faţa”, acestea au fost primele cuvinte pe care Cristian Boureanu i le-a adresat agentului de la Brigada Rutieră, care-l oprise pe şoferul afaceristului pentru un control de rutină. Se întâmpla în noaptea de 9 iunie, în zona Charles de Gaulles din Capitală. Rugat să se legitimeze, fostul parlamentar, beat criţă, l-a înjurat pe omul legii, după care l-a lovit sub centură. Gestul reflex al poliţistului a fost un pumn în maxilarul lui Boureanu. A căzut lat pe caldarâm şi i s-au spart faţetele dentare. Abia apoi a fost încătuşat, reţinut şi arestat timp de două luni, iar acum se află sub control judiciar, fiind acuzat de ultraj. Poliţistul este şi el cercetat, dar legea este de partea lui. Chiar şi colegii de la SAS spun că omul lor a reacţionat corect în împrejurările date.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net