Bucureşti a ajuns la o incidenţă de 5,57 la mie și se apropie de noi restricții: carantină de noapte și școală online

Ultima actualizare:

    foto: Click!
foto: Click!

Municipiul Bucureşti a ajuns, marţi, la o incidenţă cumulată la 14 zile de 5,57 la mie. La depăşirea pragului de 6 la mie se impun noi restricţii, inclusiv trecerea şcolilor în online.

Autorităţile au anunţat, marţi, că rata de infectare în Bucureşti a ajuns la 5,57 la mie, după ce luni a fost de 4,95 la mie. După atingerea ratei de infectare de 6 cazuri la mia de locuritori se vor impune noi restricţii. Şcolile trec în online și se va impune carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

scoli elevi scoala jpeg

De asemenea, persoanele nevaccinate vor circula în weekend doar de la ora 5.00 până la ora 20.00, cu anumite excepții, în timp ce persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile pot circula fără restricții.

Ce restricții se aplică atunci când rata de infectare trece de 6 la mie

Ce prevede Hotărârea adoptată de guvern pentru situația în care rata de infectare trece de 6 la mie:

  • Interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20,00-5,00, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, cu următoarele excepții:

a) deplasarea persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19;b) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/ gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;d) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;e) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;

  • Limitarea programului de lucru cu publicul în intervalul orar 5,00-18,00, pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. În intervalul orar 18,00-5,00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu. (unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane și rutier de mărfuri își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară).

Citește și:

Capitala intră în scenariul roșu. Rata de infectare în București a trecut de 3 la mia de locuitori. Unde ai nevoie de certificatul verde

Cum se circulă cu autobuzele și metroul în scenariul roșu, în Capitală. Reguli impuse prin lege

image
image
image
image
image
image
Medic doctor spital FOTO Shutterstock jpg
fericire pexels jpg
62264654 jpg
sarpe shutterstock 2259389283 jpg
calendar ortodox 2021 8 iunie sf teodor stratilat png
actrita freepik jpg