București, orașul distracției și festivalurilor. Click! îți spune ce poți face în acest sfârșit de săptămână în București

Cel mai mare târg imobiliar, petreceri pentru toate gusturile și buzunarele, meciul Generației de Aur, festivaluri dedicate câinilor și albinelor plus primul pelerinaj al asiaticilor din România. Ultimul week-end de mai transformă Bucureștiul într-un mega centru al distracției, cu multe locuri magnet pentur cei care vor să iasă din casă. Reporterii Click! vă sunt ghid prin multitudinea de oferte. 

Femei pe Mătăsari
„Femei pe Mătăsari” sau cel mai bun antidot la festivalurile kitsch.Sursa foto: Bucureștiul meu Drag

Femei pe Mătăsari, festivalul „altfel”

-„Femei pe Mătăsari”, festival organizat pe 25 și 26 mai și dedicat „distracției altfel”, organizat pe strada cu același nume și aflat la a XII-a ediție. Cei care caută un loc unde pot găsi laolaltă cultură, oameni faini, expoziții de artă, locuri cu minunății gastronomice, ateliere de orice, spectacole de teatru, proiecții de film sau concerte live trebuie să vină aici. Intrarea este liberă. Sâmbătă de la ora 19.30 cântă Coma, Dl. Goe și Syfo Dias. Duminică, pe 26 mai, pe scena de la „Femei pe Mătăsari” vor urca cânta de la ora 19:30 trupa E-AN-NA și Alexandra Stan, cea mai așteptată artistă, care va cânta duminică începând cu ora 20:30. 

„Străzi deschise” a transformat Calea Victoriei într-o arteră pietonală
„Străzi deschise” realizează imposibilul: redă Calea Victoriei pietonilor. Foto: arcub.ro

-„Programul Străzi Deschise”, în zilele de 25 și 26 mai, cu transformarea în zone pietonale a arterelor Calea Victoriei (porțiunea Bulevardul Dacia – Splaiul Independenței) și Grigore Ionescu (între Strada Maica Domnului și Strada Oteșani). Aici, între orele 10.00 și 22.00 vor avea loc spectacole, concerte, expoziții și ateliere pentru copii și adulți.  

„Festival du Bonheur”, campionatul mâncării făcute în rulotă

-„Festival du Bonheur”, pe 25 și 26 mai pe Șos. Pavel D. Kiseleff. Aici va avea loc un festival dedicat rețetelor de orice fel pregătite în rulote și mini bucătării și își vor prezenta ofertele 50 de echipe. Între orele 13.00 și 22.00 vor avea loc concerte de muzică electronică. Pentru copii vor fi ateliere de lipit figurine de sare, de gheață carbonică, de pictura pe ceramica și de pictură cu apă pe cărticele sau bricolaj. 

„Sărbătorirea lui Budha”, primul pelerinaj al asiaticilor din România

-Primul pelerinaj religios al asiaticilor din România va avea loc pe 25 mai, între orele 18.00-21.00 având ca temă „Sărbătorirea lui Buddha”. Sunt așteptați mii de nepalezi și indieni care se vor aduna în Piața Universității pe trotuarul din fața T.N.B și vor parcurge cu însemne religioase în mâini centrul Capitalei până la Piața Victoriei. 

„Meciul Generației de Aur”, un spectacol sportiv așteptat de zeci de ani

-„Meciul Generației de Aur” va avea loc pe 25 mai,  începând cu ora 20.30, pe cel mai mare stadion al României, „Național Arena”. Evenimentul sportiv are loc sub deviza „Pentru ultima dată împreună” și vor participa cei mai buni jucători din generația Hagi, Gică Popescu, Ilie Dumitrescu, Dan Petrescu, etc. 

Pe 26 mai pe Arena Națională se organizează un festival dedicat „celui mai bun prieten al omului”
Pe Arena Națională are loc cea mai mare acțiune pentru adopții de câini. Foto: Zoltan Lorencz

Festivaluri pentru albine și câini

-În Parcul Alexandru Ioan Cuza din Sectorul 3 se desfășoară astăzi, 25 mai, „Bee Camp” (Tabăra albinelor), un eveniment educativ cu și despre albine, pentru copii și părinți. Pe Insula Artelor din parc, între orele 11.00-18.00, joaca și distracția sunt asigurate la atelierele pentru copii, diverse concursuri și spectacole tematice gratuite. Acțiunea se desfășoară în spiritul „Bee Camp”, un program preluat din Grecia, unde artiști, agronomi, pedagogi și oameni de știință promovează activități educative cu și despre albine. Intrarea este liberă. 

-Târgul Național Imobiliar are loc astăzi și mâine la Palatul Parlamentului în Sălile Unirii şi Tache Ionescu. Accesul publicului la TNI se face prin Calea 13 Septembrie, poarta B3 (autobuz 136 – staţia Casa Academiei). Programul de vizitare al târgului este sâmbătă, 25 mai (10:00 – 19:00); duminică, 26 mai (10:00 – 16:00). Biletul de intrare costă 20 de lei, însă accesul se poate face şi gratuit pe baza unui cod QR generat cu aplicaţia TNI. 

Festival în Piața Amzei
Piața Amzei este animată în week-end de un festival dedicat tuturor vârstelor. Foto: Fcb Animest

-„Amzei Animat” în piața cu același nume. Ce pot găsi cei care vin la festival? De la proiecții de film pentru toate vârstele, la ateliere de animație de animație pentru copii, de la activități creative și recreative la cele sportive pentru toată familia. Programul este sâmbătă, 25 mai, și duminică, 26 mai, între orele 12:00 - 22:00 iar intrarea este liberă. 

-„Sărbătoarea câinilor” pe stadionul Național, duminică 26 mai între orele 10:00 și 18:00. Cu această ocazie se va organiza cel mai mare târg de adopții pentru câini din România și primul cros dedicat echipelor om-câine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dorin cocos jpg
image
image
image
image
image
image
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
rosii tomate istock jpg
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
tantari jpg
wizz air pixabay jpg
cetate ardud
image
actualitate.net
image
actualitate.net