Bucureşti: Trăiesc ca-n Evul Mediu în apartamente de lux - VIDEO

Ultima actualizare:

    Familia Dumitru se încălzeşte la aragaz
Familia Dumitru se încălzeşte la aragaz

Peste 20 de familii locuiesc într-un cartier rezidenţial modern unde de aproape o lună nu au curent electric. Este vorba cei care au fost evacuaţi din casele lor şi au primit locuinţe sociale într-un  ansamblu rezidenţial modern.  Reprezentanţii primăriei spun că locatarii nu au curent pentru că nu s-au branşat legal la reţea.

Zeci de familii locuiesc în apartamente de lux care nu-s racordate la curent electric de aproape o lună. Este vorba despre locatarii care au locuit în casele naţionalizate din Centrul Vechi al Capitalei şi care au fost daţi afară pentru că proprietarii le-au revendicat. Primăria Capitalei le-a oferit locuinţe sociale într-un cartier rezidenţial de pe şoseaua Bucureşti-Târgovişte în sectorul 1.

La început am crezut că ne-a pus Dumnezeu mâna-n cap când am văzut cât de frumoase erau apartamentele. Chiria este de 180 de lei pentru un apartament cu trei camere”, a spus a spus Mihai Vasilică, unul dintre locatarii care s-a mutat împreună cu familia în apartamentul spaţios. Bucuria a fost înlocuită imediat cu îngrijorare pentru că în ziua în care s-au mutat în noile locuinţe, reprezentanţii furnizorului de energie electrică au luat contoarele.

Click aici pentru a vedea cum e posibil să trăieşti ca în Evul Mediu, într-un apartament de lux

Au trecut de atunci mai mult de trei săptămâni. Dormim îmbrăcaţi şi nu avem unde să ne spălăm pentru că avem încălzire centrală care funcţionează tot pe curent electric”, a spus Maria Vasilică, soţia lui Mihai. Vecinii nu-i lasă să tragă un prelungitor

Vecinii lor care au dat bani grei să locuiască într-un mic paradis imobiliar, cu transport direct spre centru, păzit şi curat, în mijlocul căruia tronează o fântână arteziană superbă, nu vor să-i ajute. „Niciunul nu a fost de acord să ne lase că tragem un prelungitor. Un vecin mi-a cerut 200 de lei la patru zile dacă vreau curent”, a mai spus Costel Dumitru, unul dintre cei care locuiesc în locuinţele oferite de primărie.

Un apartament în acest complex costă cel puţin 150.000 de euro, iar chiria pentru o astfel de locuinţă în zonă este de cel puţin 1.800 de lei, adică de 10 ori mai mare faţă de cât plătesc cei care stau în aceste apartamente oferite de primărie.

Citeşte ce spun autorităţile pe adevarul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net