Bucureștiul, capitala distracției în acest sfârșit de săptămână

Ultima actualizare:

    Ideea de a transforma Piața Victoriei în arteră pietonală s-a bucurat de un mare succes, așa că alte două artere centrale, Matei Millo și Oteteleșanu sunt interzise două zile traficului auto
Ideea de a transforma Piața Victoriei în arteră pietonală s-a bucurat de un mare succes, așa că alte două artere centrale, Matei Millo și Oteteleșanu sunt interzise două zile traficului auto

”Noaptea Muzeelor”, artere centrale rezervate doar pietonilor și distracției, târguri pentru gurmanzi, concerte. Bucureștenii au de unde alege distracțiile din acest sfârșit de săptănână, trebuie doar să iasă din casă. Click! îți prezintă oferta, tu alegi!

Pietonale la ”Bucale”

Vreți să vă plimbați liniștiți prin centrul Capitalei, fără a fi deranjați de mașini și vociferările conducătorilor auto? Ei bine Municipalitatea închide circulației auto, pe 19 și 20 mai, străzile Matei Millo și Ion Oteteleșanu. Între orele 10.00 și 22.00, ele se vor transforma într-un spațiu de utilitate publică, dedicat socializării și recreerii. Dacă vă plictisiți, puteți asculta muzică pusă de DJ cum ar fi Chill Dobrică, Vivian, Seb, Marinov și Fid Gheret, în timp ce aflați secrete despre București, spuse de oameni care au văzut, au citit și se pricep la trecutul și prezentul urbei. Cei care vor ocupa străzile transformate în pietonale de weekend vor putea savura unele dintre cele mai gustoase produse de street food gătite de echipa Stradale, un proiect unic de arheologie gastronomică și de reinventare a tradiționalului aflat sub îndrumarea lui Chef Foa

Următoarea ediție a pietonalelor va avea loc pe 23-24 iunie, pe Schitu Măgureanu, și va fi un mare picnic urban, în centrul Bucureștiului.

Regal cultural gratuit

Primăria Capitalei vă oferă două zile la rând, o șansă unică! Astfel vineri, de Ziua Internațională a Muzeelor, accesul este gratuit la toate sediile Muzeului Municipiului București, în intervalul orar 10.00-18.00. Nu vreți ziua, preferați să mergeți la muzeu noaptea? Nici o problemă, pe 19 mai, cu ocazia ”Noptii Muzeelor”, accesul este gratuit incepand cu ora 18.00.

Muzeul Municipiului București, care reprezintă un complex muzeal amplu, de importanță națională, cu un patrimoniu diversificat şi numeros, reprezentativ pentru dezvoltarea oraşului Bucureşti, participă și la această ediție, invitând publicul la cele opt muzee deschise din componența sa care își întâmpină vizitatorii în nocturnă. 

Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2) oferă vizitatorilor reprezentații ale grupului ”Redescoperă Istoria”, trei spectacole diferite ale Teatrului MASCA, precum și un concert extraordinar, la miezul nopții, cu soprana Arlinda Morava și Bucharest Ladies Cvintet. Situat în Piața Universității, Palatul Suțu este una dintre cele mai vechi reşedinţe aristocratice din Bucureşti, unul dintre puţinele imobile rămase nemodificate de mai bine de 150 de ani. La Palatul Suțu pot fi vizitate expozițiile „Timpul Orașului”, „Fizionomii unificatoare «Toți în unu»-Povestea unui proiect de țară”, „Războiul între mit și artă”, „JÓZEF PIŁSUDSKI – om de stat al Poloniei și Europei”, „Imagini ale invizibilului” și expoziția outdoor de fotografie InstantA.


    Casa Filipescu Cesianu, unul dintre sediile Muzeului Capitalei va putea fi vizitată gratuit, un privilegiu rar
Casa Filipescu Cesianu, unul dintre sediile Muzeului Capitalei va putea fi vizitată gratuit, un privilegiu rar

Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victorei nr. 151) invită publicul să participe la două spectacole cu actorii Irina Movilă, Marius Bodochi, Vitalie Bichir, Dorin Enache, Vlad Brumaru, Lorena Sanda, Ana Dumitrescu și Mihnea Ghinea, cărora li se alătură instrumentiștii Cristian Soleanu și Constantin Urziceanu. Teatrul MASCA va avea și aici trei spectacole. La Casa Filipescu-Cesianu pot fi vizitate expozițiile „Muzeul Vârstelor” și „Zeițe și șamani în credințele străvechi. Plastica antropozoomorfă – de la artă la identitate”.

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” (Bd. Lascăr Catargiu nr. 21) va avea deschisă noua expoziție permanentă „Descoperim împreună Universul: Expoziție de Astronomie" al cărei subiect este sistemul solar, cel care vă invită la explorarea acestuia, planetele, stelele și galaxiile, scopul principal al expoziției fiind ilustrarea locului nostru în Univers.

Muzeul Theodor Aman (Str. C.A. Rosetti nr. 8) poate fi de asemenea vizitat și oferă două reprezentații ale Teatrului Masca. Muzeul Theodor Aman este amenajat într-una dintre cele mai frumoase reşedinţe particulare din Bucureşti, construită în anul 1868 după proiectele și planurile proprietarului.

Muzeul George Severeanu (Str. Henri Coandă nr. 26) îl are ca invitat special pe Tudor Anghelescu, artistul pregătind un concert de chitară clasică. Vizitatorii pot asculta, de asemenea, When Violin Meets Guitar (cu Natalia Colotelo Pancec și Emilian Florentin Gheorghe). Poate fi vizitată noua expoziție permanentă „Pe urmele trecutului. Colecția «Maria și Dr. George Severeanu».

Muzeul Nicolae Minovici (Str. Dr. Nicolae Minovici nr. 1) va fi animat de statuile vivante ale Teatrului MASCA, iar Maria Chifu (fagot), Olga Podobinschi (pian), Mihaela Pletea (soprană), Radu Vâlcu (chitară) și Alexandra Poenaru (balerină) au pregătit un concert extraordinar. Colecția de artă populară a muzeului dr.Nicolae Minovici s-a întors «acasă» și va putea fi admirată în expoziția «Vila Dr. Nicolae Minovici»: RESTITUTIO. Este deschisă publicului și expoziția „Știință și Etnicitate. Cercetarea Antropologică în România anilor ’30”.

Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei (Str. 11 Iunie nr. 36-38) va găzdui un concert susținut de suprana Diana Tudor și pianistul Alexandru Burcă și, desigur, întreaga colecție poate fi admirată de iubitorii de artă.

Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck (Str. Vasile Alecsandri nr. 16) este deschis și organizează o prezentare de film documentar despre Casa Storck, realizat de Casa de Producție Aromânii pentru Muzeul Municipiului București.

Nu doar muzeele din subordinea Municipalității pot fi vizitate în noaptea de 19 mai.

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a pregătit pentru Noaptea Muzeelor o serie de evenimente pe gustul copiilor și al părinților. Programul special al Nopții Muzeelor de la Antipa va începe sâmbătă, 19 mai 2018, la ora 18.00 și se va termina la ora 24.00. Accesul va fi gratuit.

Vizitatorii vor avea pentru prima oară ocazia să admire expoziția temporară „Sălbăticie Urbană” , cu imagini despre animăluțele și insectele care trăiesc în orașe. În expoziția temporară „#2Rusia – file din natură”, puteți descoperi o mare varietate de peisaje de pe vastul teritoriu al acestei țări, în imagini de o frumusețe tulburătoare, suprinse prin ochii unor profesioniști în arta fotografiei. Cercetătorii Muzeului vă invită să descoperiți cine sunt micile viețuitoare cu care ne împărțim noaptea, dar și cum comunică liliecii, într-o serie de activități desfășurate în curtea Muzeului între orele 22.00 și 23.00.

Programul evenimentelor:

18:00 - 24:00 – Vizitarea gratuită a expoziției permanente a Muzeului;

18:00 - 24:00 – Vizitarea gratuită a expoziției temporare „#2Rusia – file din natură”;

18:00 - 24:00 – Vizitarea gratuită a expoziției temporare „Sălbăticie urbană”;

18:00 - 24:00 – Proiecții de filme documentare oferite de Digi Animal World;

22:00 - 23:00 – Colectarea insectelor nocturne cu ajutorul surselor luminoase speciale, sub coordonarea specialiștilor din muzeu;

22:00 -23:00 – Interceptarea liliecilor din grădina Muzeului „Antipa” cu ajutorul detectorului de ultrasunete, sub coordonarea specialiștilor din muzeu.

Expoziție nocturnă la BCR

În noaptea de sâmbătă spre duminică, între orele 19.30-1.30, vizitatorii vor avea ocazia să admire, la sediul BCR de pe Calea Victoriei, nr. 15, o parte dintre cele mai valoroase 53 de monede din colecția de numismatică a BCR. Colecția cuprinde monede antice și bizantine, precum și medalii de aur moderne emise de state din Europa, Asia, Africa, America și Australia. Cei care vor dori să rămână cu o amintire, vor avea posibilitatea să-și creeze propria monedă în realitatea virtual. Vor fi organizate ateliers interactive de educație financiară. Manifestarea este organizată sub genericul ”Școala de Bani”.


    Amatorii de grătare sunt chemați în parcurile Herăstrău și Național
Amatorii de grătare sunt chemați în parcurile Herăstrău și Național

Festival de muzică și gastronomie în Herăstrău

 Primaria Capitalei, vă invită în perioada 18 - 20 mai, la cea de-a patra ediție a Festivalului Etnorama (dedicat muzicii minorităților), în parcul Regele Mihai I (Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle). Vor cânta Argatu' & Mos Martin, Domino, Zdob si Zdub, Fanfare Ciocarlia și Loredana & Banda Agurida, Russkaja (Austria), Gipsy Groove (Serbia), Kal (Serbia) si N.O.H.A. În plus, timp de trei zile, cei care vor trece pragul manifestării, vor putea asculta formații reprezentative pentru muzica minorităților din România. În cadrul festivalului va fi deschis și ”Etno bazaar”, un târg de gastronomie și meșteșuguri ale etniilor.

Parcul Național, patria grătarului

Pentru cei care preferă produsele de orice fel preparate pe grătar, în Parcul Național, în perioada 17-20 mai este locul spre care trebuie să se îndrepte, căci altfel nici nu știu ce vor pierde. Organizatorii promit că nimeni nu va pleca nemulțumit de ofertă, pentru că se va găti de la coaste de porc și carne de vita, la peste, frigărui din toate tipurile de carne si legume, cârnați de toate soiurile, bulz, pastramă! Nu vă tentează nimic? Ei atunci aflați că aveți la dispozție și ceaune imense cu sarmale și plăcinte cu umpluturi care de care mai apetisante

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charlene și Albert de Monaco GettyImages 2162706103 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
saguna jpg
reumatism jpg
bani euro pixabay jpg
mihaela bilic instagram jpg
brad craciun jpg
dan marin roveolutie webp
spitalul stomatologic jpeg 2 jpeg
Lucrări la Palatul de Justiție din Deva. Secolul al XIX-lea, Foto: arhiva personală dr. Lucian Ștefan
image
actualitate.net
image
actualitate.net