Bucureștiul nu mai are paturi libere la ATI pentru bolnavii de COVID. În țară sunt disponibile doar 10

Ultima actualizare:

    Costurile pentru tratamentul pacienților bolnavi de COVID-19 sunt foarte mariFOTO: Facebook/ RoVaccinare
Costurile pentru tratamentul pacienților bolnavi de COVID-19 sunt foarte mariFOTO: Facebook/ RoVaccinare

Un număr de 10 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19 sunt libere la nivel naţional, iar în Bucureşti nu sunt paturi libere, conform datelor anunţate duminică de autorităţi.

”La nivel naţional există 1273 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. De asemenea, 1220 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. În Bucureşti sunt avizate de DSP 266  de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. La nivel naţional sunt libere 10 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, iar în Bucureşti nu sunt paturi libere la acest moment”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

La ATI sunt internaţi 1.195

”Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, precizează autorităţile.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă 7.676 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 121 de persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 1.195 pacienţi cu COVID-19, numărul lor fiind în creştere. 264 de copii cu COVID-19 sunt în spital, 17 dintre ei fiind la ATI.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net