Bugetarii vor avea 10 zile libere de Crăciun şi Anul Nou

Ultima actualizare:

    Potrivit Codului Muncii zilele libere legale de Crăciun sunt 25 şi 26 decembrie, iar de Revelion, 31 şi 1 ianuarie.
Potrivit Codului Muncii zilele libere legale de Crăciun sunt 25 şi 26 decembrie, iar de Revelion, 31 şi 1 ianuarie.

Puteţi să vă faceţi planuri pentru vacanţa de Sărbători, întrucât Guvernul a stabilit ieri câte zile libere vor avea bugetarii de Crăciun şi de Revelion. Vor fi zece, în total!

Astfel, salariaţii din sectorul public, mai puţin cei care lucrează în domenii în care activitatea nu poate fi întreruptă, vor avea o mini-vacanţă de Crăciun, în perioada 22 - 26 decembrie, inclusiv, şi o mini-vacanţă de Revelion, în perioada 29 decembrie 2012 - 2 ianuarie 2013, inclusiv.

Surse oficiale au declarat pentru Mediafax că cele două zile libere stabilite ieri de Executiv, respectiv 24 şi 31 decembrie, vor fi recuperate la începutul anului viitor, în 12 şi 19 ianuarie. "Decizia poate fi aplicată şi angajaţilor din sectorul privat, în măsura în care partenerii sociali stabilesc astfel", au declarat sursele citate.

Declararea zilelor libere a fost reglementată prin hotărâre aprobată de Guvern. Potrivit Codului Muncii zilele libere legale de Crăciun sunt 25 şi 26 decembrie, iar de Revelion, 31 şi 1 ianuarie.

Click! spune

Papa Benedict al XVI-lea scrie în cartea publicată recent, ce face parte din trilogia intitulată “Iisus din Nazaret”, că Steaua de la Bethleem a fost o supernovă. Suveranul Pontif mai spune că este posibil ca Fiul lui Dumnezeu să nu se fi născut în Bethleem, ci poate în Nazaret şi că la naşterea lui nu au fost prezenţi nici vite, nici măgari, animalele acestea apărând doar în legende. Papa mai spune că data la care se serbează Naşterea Mântuitorului este greşită şi aduce drept dovadă greşeala de calcul a unui călugăr din secolul al VI-lea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net