Cadavrele celor patru membri ai echipajului SMURD sunt întregi

Ultima actualizare:

    Bogdan Licu, procurorul general adjunct al României, a făcut declarații în legătură cu tragedia aviatică
Bogdan Licu, procurorul general adjunct al României, a făcut declarații în legătură cu tragedia aviatică

Cadavrele celor patru salvatori care şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii elicopterului SMURD în Republica Moldova sunt întregi şi identificabile. Asta a declarat, astăzi, Bogdan Licu, adjunctul procurorului general al României.

”Ancheta în urma tragicului eveniment care a avut loc în Republica Moldova decurge foarte bine, până în acest moment. S-a constituit o echipă mixtă de procurori şi anchetatori din România şi din Republica Moldova. Colegii noştri asistă atât la cercetarea la faţa locului, cât şi la expertiza de la IML-ul din Chişinău asupra cadavrelor, care, vreau să specific, sunt întregi şi identificabile", a spus Bogdan Licu, citat de news.ro.

Cu zi în urmă, primarul din Haragîş, localitatea în care s-a prăbuşit elicopterul, a declarat că trei dintre victime erau carbonizate.

Pilotul vroia să aterizeze de urgență

"Elicopterul căuta un loc de aşezare. În pădure este un loc sportiv, un teren de fotbal. Stadionul este undeva la 100 de metri în pădure (...) Ploua. Acum plouă încă mai tare şi negura (ceaţa -n.r.) invadează (...) Îndată după incendiu au apărut explozii de la rezervoarele de petrol (...) Sunt patru cadavre pe care acum Procuratura le duce în raionul Cantemir. Trei sunt carbonizate. Localnicii sunt neliniştiţi şi îndureraţi. Au văzut mâini, picioare rămase prin copaci", spunea joi, primarul localităţii Haragîş.

Întrebat dacă are date legate de faptul că elicopterul prăbuşit nu ar fi avut radar meteo, adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, a declarat că nu deţine această informaţie.

S-au luat probe din combustibil

El a precizat că de la locul accidentului s-au recoltat probe inclusiv de combustibil, având în vedere că aeronava a fost alimentată pe teritoriul Moldovei.

Licu a mai spus că, în afara echipelor de procurori şi anchetatori din România, la locul prăbuşirii elicopterului SMURD urmează să se deplaseze şi specialişti în accidente aviatice.

Elicopterul SMURD a decolat, joi, la ora 09.55, de la Iaşi, în direcţia Vulcăneşti - Republica Moldova, unde a aterizat la ora 11.00. La ora 11.30, a preluat o femeie în vârstă de 85 de ani, cu bronhopneumonie, pe care a transportat-o la Chişinău.

După predarea pacientei, elicopterul a alimentat şi a decolat din nou, în jurul orei 13.10, către Cahul, într-o misiune aeromedicală pentru salvarea unei persoane în vârstă de 74 de ani, cu accident vascular cerebral.

Înainte de a ajunge la pacient a avut loc accidentul.

Cei patru membri ai echipajului care şi-au pierdut viaţa în misiune sunt pilotul Doru Gavril, 53 de ani, copilotul - căpitan-comandor Voicu Şocae, 36 de ani, dr. Mihaela Dumea - medic specialist medicină de urgenţă, 39 de ani şi asistentul medical principal Sandu Gabriel, 38 de ani.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net