„Câine rău.” Trei adolescenţi, cercetaţi penal, după ce au închis un băiat de 12 ani într-o cuşcă

Ultima actualizare:

Doar tată să nu fii! Un bărbat din Bacău se luptă de aproape un an să obțină pedepsirea unor adolescenți care I-au chinuit băiatul de 12 ani închizându-l într-o cușcă de fier în care băteau cu bețele. Părintele reclamă faptul că nici Poliţia, nici Inspectoratul Şcolar Judeţean nu au luat măsuri faţă de agresori deși a trecut mult timp de la producerea faptei. 

Copil închis în cusca în Bacau
Copilul a fost terorizat minute în șir, închis în cușca de fier. Foto: captura video

Imaginile în care un copil de 12 ani este închis într-o cuşcă de către mai mulţi colegi la o unitate de învățământ din localitatea Parincea din Bacău, au șocat anul trecut în aprilie pe toți cei care le-au privit. Scenele terifiante au fost făcute publice chiar de tatăl băiatului care spune că nu s-a făcut dreptate deși a trecut suficient timp de la întâmplare 

Ce a pățit un copil care nu a vrut decât să intre la ore 

9 aprilie 2022. Curtea Liceului Tehnologic din Parincea, o localitate cu aproape 4000 de suflete și alcătuită din 10 sate: Barna, Mileștii de Jos, Mileștii de Sus, Nanești, Năstăseni, Parincea, Poieni, Satu Nou, Văleni si Vladnic. Într-o cușcă un copil. În jurul lui, alți trei-patru, copii, nici nu mai contează câți. 

În cușcă poate fi copilul dumneavoastră sau al meu sau al oricui. Doar descrierea scenelor și ridică părul pe mâini, te face să întorci capul, să îți astupi urechile. „Ia uite, căţelul de cuşcă, turbalin!”, se amuză mai mulți copii în timp ce dau cu bețele în cușcă asmuțind un imaginar câine. 

În tot acest timp copilul din cușcă, nici nu are importanță numele cere să fie lăsat să iasă, imploră să fie lăsat în pace. Tatăl copilului, care şi-a dat acordul ca imaginile să fie făcute publice, nu îşi doreşte ca astfel de fapte să nu se mai repete. Ce bullying, ce abuz, ce joacă de copii aici este cruzime.  

Ce spune tatăl copilului tratat ca un câine  

Acesta reclamă faptul că nici Poliţia, nici Inspectoratul Şcolar Judeţean nu au luat măsuri faţă de agresori după aproape un an de la producerea faptei. Tatăl copilului, care şi-a dat acordul ca imaginile să fie făcute publice, nu îşi doreşte ca astfel de fapte să nu se mai repete. 

„Mai este un filmuleţ pe care eu l-am văzut la fostul director, pe care nici fostul director, nici doamna directoare care este acum (în funcţie – n.r.) nu au vrut să îl dea. În filmuleţul respectiv se vede cum copilul băgat în cuşcă plângea şi striga «Tata, vino şi ajută-mă!», «Vă spun lui tata». Sunt patru copii implicați: doi fraţi şi încă doi. Copilul meu stătea pe bancă, l-au prins din spate, l-au luat, l-au bătut.  

Şi în jurul cuştii erau mai mulţi copii, dar ăştia patru erau cu beţele, îl băteau şi spuneau «Câine rău». Conducerea şcolii are filmuleţele. Nu au vrut să ni le dea”, a declarat tatăl copilului agresat conform adevarul.ro Tatăl copilului susţine că sunt patru copii care i-au agresat fiul, spunând că nu îşi explică de ce doar trei sunt cercetaţi. 

Ce spune Poliția Bacău 

Inspectoratul Județean de Poliție Bacău a anunţat ca reacție că trei adolescenţi cu vârste între 14 şi 16 ani sunt cercetaţi penal în urma întâmplării pentru lovire şi lipsire de libertate. Reprezentanții instituției au precizat că dosarul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.  

Ce spune Inspectoratul Școlar Bacău  

„ISJ Bacău şi unitatea de învăţământ nu au muşamalizat incidentul din aprilie 2022,  ba din contra, la momentul în cauză, în scopul lămuririi contextului reclamat, au conlucrat, anunţând chiar instituţiile competente pentru a interveni, mai ales că evenimentul s-a petrecut în curtea primăriei, nu în perimetrul şcolii!!!, lucru confirmat de cercetările agenţilor de poliţie şi înregistrat în documentele întocmite de aceştia sau de reprezentanţii şcolii.  

Mai mult, părinţii elevilor implicaţi au fost înştiinţaţi de incident şi că este în lucru un dosar penal, fapt dovedit prin semnarea  de luare la cunoştinţă de către mama copilului agresat. ISJ Bacău şi unitatea de învăţământ nu efectuează anchete sau cercetări penale!”, au precizat reprezentanții ISJ Bacău. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net