Elvis, câinele care ghidează viața unui cuplu de nevăzători din Arad. „Nu este doar un companion, ci și ochii noștri”

Ultima actualizare:

Adrian și Veronica Benchea au fost primii tineri care au are beneficiat de asistența unui câine special dresat pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere ca ele, scrie adevărul.ro. După ce l-au avut pe Max, care a fost retras din cauza vârstei sale, acum l-au ales Elevis. Noul patruped îi ghidează oriunde au nevoie. 

Elvis, câinele care îi ajută pe nevăzători Foto: Facebook
Elvis, câinele care îi ajută pe nevăzători Foto: Facebook

Elvis, noul câine ghid 

Elvis este noul câine din viața unui cuplu de nevăzători. „Cu inima plină de speranță și recunoștință, privim către viitorul nostru alături de Elvis, viitorul nostru câine ghid. Pentru noi, două persoane nevăzătoare, el nu este doar un companion, ci și ochii noștri pentru zilele ce vor veni. În acest nou capitol al vieții noastre, el reprezintă promisiunea unei vieți independente și pline de aventură. Suntem profund recunoscători pentru oportunitatea oferită de către fundația Light Into Europe și pentru dedicarea și priceperea dresorului nostru drag, Anca. Fără efortul lor, Elvis nu ar fi devenit câinele minunat și înțelegător pe care îl vom avea”, spun soții Benchea.

Cu sinceritate, îi mulțumim pentru că l-a făcut pe Elvis să fie câinele special și pregătit pentru provocările viitoare”, mai spun Vera și Adrian. „Pentru noi, el este mai mult decât un câine-ghid, este simbolul speranței și al posibilității de a trăi o viață independentă și împlinită. Nevoia de un nou câine-ghid a apărut pe măsură ce Max înainta în vârstă și am hotărât să fie retras treptat din responsabilitățile zilnice. Astfel, am apelat la ajutorul Fundației «Light Into Europe», organizație cu o reputație solidă în pregătirea și distribuirea câinilor ghizi pentru nevăzători”, afirmă Adrian Benchea.

Max a fost primul câine ghid pentru nevăzători

Înainte de Elvis, cuplul l-a avut ca ghid pe Max, un labrador care a fost antrenat în Marea Britanie pentru a fi ghid pentru persoane nevăzătoare. „Până în prezent, nici măcar o plimbare în doi, în parc, nu puteam face fără un însoţitor, dar acum, Max ne ajută să ajungem oriunde, să ne descurcăm în trafic şi în mijloacele de transport în comun”,  povestea Veronica.

„Avem ocazia să experimentăm, din nou, legătura specială" 

„Experiența noastră anterioară cu Max ne-a învățat cât de mult poate însemna prezența unui câine ghid în viața noastră și suntem recunoscători că avem ocazia să experimentăm această legătură specială din nou. Dar nu în ultimul rând, gândurile noastre se îndreaptă spre Max, prietenul care ne-a fost alături peste nouă ani. Noi îi dorim o viață lungă și să se bucure de liniște în căminul părinților soției mele, cărora le mulțumim din suflet ca vor avea grijă de el. Max și noi vom fi alături de tine mereu”, se încheie mesajul emoționant al soților.

Vera şi Adrian Benchea sunt cei doi tineri nevăzători din Arad, care în urmă cu câteva ani au fost binecuvântaţi de Papa Francisc, chiar în Piaţa Sf. Petru din Vatican.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net