Călătoria cu RATB plătită cu un sms, de joi

Ultima actualizare:

Bucureştenii care călătoresc cu mijloacele de suprafaţă şi nu au abonamente pe liniile RATB, pot trimite un sms la numărul 7456, disponibil în reţelele Orange şi Vodafone, cu textul A. Călătorii pot achiziţiona un abonament valabil o zi, la preţul de 9,6 lei (TVA inclus). Plata poate fi efectuată de pe orice tip de telefon mobil şi nu e nevoie ca tefonul să fie apropiat de vreun aparat instalat în vehicul.

În doar câteva secunde de la trimiterea mesajului, călătorii vor primi un cod care va confirma efectuarea tranzacţiei. Pentru a putea justifica plata serviciului de transport, călătorii trebuie să păstreze sms-ul pe toată durata zilei, până la expirarea valabilităţii abonamentului.

 “Dorim să venim în sprijinul călătorilor noştri, oferindu-le acest nou instrument de plată, accesibil, rapid şi comod. Aceasta este o altă etapă, pe care RATB o parcurge în cadrul unui program mai amplu, de optimizare a ofertei de transport şi de creştere a calităţii serviciilor oferite publicului călător”, declară Viorel Popescu, Director General RATB.

Din nefericire, serviciul de plată prin sms nu-i avantajează pe bucureştenii care folosesc un singur mijloc de transport al RATB, ori pe cei care circulă ocazional cu vehicúlele de suprafaţă. Plata prin sms e disponibilă bucureştenilor care circulă cu metroul încă din 30 ianuarie 2012. Din datele operatorilor de telefonie rezultă că în fiecare lună s-au înregistrat circa 1.500 de validări în cele şapte staţii de metrou care au acest sistem.

Citeşte şi:

Aşa intri la metrou cu un sms

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
casa veche pixabay jpeg
train pixabay jpg
ambulanta jpg
padure pixabay jpg
rsz transilvania   shutterstock 1694418106 jpg
restaurant jpg
masa de paste shutterstock jpg
1 mai comunism historia ra jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net