Călătorii, revoltați că trenurile sunt supraaglomerate în plină pandemie. Ce le răspunde CFR Călători


    Trenul care a plecat în această dimineață de la Constanța spre București a fost plin de călătoriFoto: Facebook/Ovidiu Ohanesian
Trenul care a plecat în această dimineață de la Constanța spre București a fost plin de călătoriFoto: Facebook/Ovidiu Ohanesian

Avem 11.000 de cazuri de infectări pe zi cu Civid-19, dar trenurile sunt aglomerate. Un călător a postat în această dimineață o fotografie din trenul de pe ruta Constanța-București, pe care a intitulat-o ”călătorie în pandemie”. Ce i-a răspuns CFR Călători.

”Călătorie pe pandemie. Trenuri supraaglomerate. Constanța- București, ora 8.23. Unde-s dobitocii de la guvernare?”, a postat Ovidiu Ohanesian pe pagina sa de Facebook.

Reporterii Click! au transmis informația către CFR Călători și a cerut un punct de vedere oficial, dar și numărul de bilete vândute pentru acest tren.

Cifra nu a fost dată, ci doar un procent: gradul mediu de ocupare al trenului este de aproximativ 80%.

CFR Călători: ”Pe distanța Medgidia-Cernavoadă s-a aflat o echipă de supra-control care a verificat legalitatea călătoriei”

”În această dimineață, 29 septembrie 2021, trenul IR 1580 care circulă în relația Constanța - București Nord, este format din patru vagoane. Precizăm că nu au fost și nu se vând bilete în picioare, iar purtarea măştii de protecţie este obligatorie pentru accesul la bordul trenurilor şi pe toată durata călătoriei. Din imagine se poate vedea că trenul se afla încă la peron, că erau locuri libere, iar călătorii își căutau locurile. De asemenea, pe distanța Medgidia-Cernavoadă s-a aflat o echipă de supra-control care a verificat legalitatea călătoriei, respectarea purtării măștii de protecție și a transmis că gradul mediu de ocupare al trenului este de aproximativ 80%. Nu s-au înregistrat cazuri de nerespectare a purtării măștii de protecție. Recomandăm de fiecare dată cumpărarea biletelor cu anticipație pentru a avea o predictibilitate a cererii și pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine suplimentarea trenurilor cu vagoane la nivelul solicitării/ numărul de locuri solicitat, astfel încât să asigurăm un transport în condiții de confort şi de siguranță sanitară”, au transmis cei de la CFR Călători.

Potrivit normelor din pandemie, pot fi rezervate doar jumătate dintre locurile din trenuri.

326165787 904848454297882 5448615368117640899 n jpg
america express vedete concurenti 2022 jpg
George Burcea in Wednesday jpg
Eduard Dragu Salagean Romanii au talent Foto Pro TV jpg
cub kamara png
caine furios jpeg
sex jpg
couple 7353748 1920 jpg
image
image
image
image
image
image
couple 7353748 1920 jpg
calendar ortodox 2021 1 februarie sfantul mucenic trifon png
biblioteca3 jpg
caine furios jpeg
Victor Pițurcă INQUAM Photos George CalinB jpg
catei germia jpg