Căldura în rate: între 58 şi 164 de lei pe lună

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Telefoane în rate, frigidere în rate, mobilă în rate. Din această lună, chiar şi energia termică se va putea plăti în rate. „Nu, mulţumim", spun cei mai mulţi locatari de la bloc. Click! vă spune cât vă vor costa apa caldă şi căldura, lunar, după noul sistem de facturare, care este opţional.

Aproape 120 de lei la trei camere. Atât ar trebui să plătească lunar o familie formată din trei persoane, dacă optează pentru sistemul de facturare liniar al energiei termice.

Adică vara să plătim la fel ca iarna. Specialiştii RADET au calculat, pentru Click!, consumul mediu al apartamentelor din Capitală, pentru acest an. Pe baza consumului efectiv înregistrat anul trecut, la care s-a adăugat majorarea de 37% a energiei termice, reprezentanţii Regiei au stabilit că cei care locuiesc în apartamente cu patru camere ar trebui să plătească lunar, în medie, 164,10 lei pentru apă caldă şi căldură.

simeon stalpnicul png

Bucureştenii care au apartamente cu două camere trebuie să se aştepte la o rată lunară de circa 91,20 lei, iar cei care au garsoniere la o sumă lunară de 58,60 lei.

Sumele amintite reprezintă costul căldurii, pe lună, indiferent de anotimp. La acestea s-a ajuns în urma consumului lunar efectiv înregistrat anul trecut în Capitală.

Potrivit edililor, persoanele care vor consuma mai puţin decât au plătit vor primi diferenţa de bani înapoi la sfârşitul unui an calendaristic. În cel mult o săptămână, RADET va trimite înştiinţări asociaţiilor de proprietari, care vor avea un termen (circa 30 de zile) să decidă ce sistem de facturare preferă: cel actual sau cel cu plata în rate lunare.

simeon stalpnicul png

«Iarna nu-i ca vara»

Jeni Andrei, 63 de ani: „Nu mi se pare normal să dau bani fără să consum. Unde aţi mai pomenit dv. aşa ceva? Oricum, iarna nu-i ca vara”.

Mihai Tudorache, 70 de ani: „Exclus. Nu vreau să plătesc căldura vara. Eu iarna nu am facturi foarte mari, deci pentru mine acest sistem nu e avantajos.”

Georgeta Uceanu, 61 de ani: „Nici nu vreau să aud. Vara avem nevoie de bani pentru lucrări de reparaţii în bloc şi nu ne permitem să-i dăm pe căldură”.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net