Calendar ortodox 2023, martie. Sărbători religioase, sfinți, posturi

Ultima actualizare:

Sărbătorile religioase și posturile din Calendarul ortodox 2023 sunt foarte importante pentru toți credincioșii creștin ortodocși, așa că trebuie să fie la curent cu ele. Click! îți spune care sunt sărbătorile religioase și zilele de post din luna martie, conform Calendarului ortodox 2023, ca să te poți pregăti pentru ele. Praznicul lunii martie este Bunavestire, la 25 martie. Toată luna marte este de post cu o singur excepție, 25 martie, Bunavestire

Bunavestire. Icoană de Mihai Coman
Bunavestire. Icoană de Mihai Coman

Sărbătorile religioase din Calendarul ortodox 2023, luna martie

Iată care sunt cele mai mari sărbători religioase din Calendarul ortodox 2023, luna martie, dar și care sunt semnificațiile și obiceiurile care le însoțesc.

Bunavestire. Data: 25 martie 

La plinirea vremi, când s-a apropiat momentul îzbăvirii omenirii care urma să se înfăptuiască prin întruparea fiului lui Dumnezeu, Fecioara Maria, a fost aleasă pentru împlinirea scripturilor întrucât era cea mai curată decât curăția însăși și mai fără de prihană decât oricine, rod al rugăciuni al postului și al pocăinței, fiica femeii sterpe a sfinților și dumnezeieștilor părinți Ioachim și Ana.

Precurata fecioară se afla în templu la 12 ani unde se îndeletnicea cu rugăciunea cu lucrul mâinilor și citirea dumnezeieștilor cărți, iar Dumnezeu a ales-o pe ea din toate neamurile pământului  pentru a fi Maică a Cuvântului  Său.

Astfel într-o seară pe când stătea și se ruga spre miezul nopții, o lumină puternică a strălucit peste noapte și o voce i-a spus: “Tu vei naște pe fiul meu” iar Fecioara s-a umplut de bucurie și s-a închinat până la pământ aducând mulțumire lui Dumnezeu. Fecioara Maria a purtat în suflet taina, deși era doar o copilă de numai 12 ani, până la înălțare nu a spus nimănui. 

Mai apoi, la plinirea vremii, când a venit timpul întrupării Cuvântului lui Dumnezeu, momentul de început al mântuirii noastre, Dumnezeu l-a trimis pe căpetenia cetelor îngerești, pe Arhanghelul Gavriil să dezvăluie taina cea din veac și să-i spună Fecioarei despre zămislirea minunată a Fiului lui Dumnezeu, în luna a șasea de când fusese zămislit Sfântul Ioan, Înaintemergătorul, cel binevestit lui Zaharia, pruncul nenăscut care va sălta în pântecele maicii sale la aflarea bucuriei întrupării. Maria s-a supus Domnului prin smerenia cea mai adâncă: “Iată roaba Domnului! Fie mie acum după cuvântul tău!” încă odată Dumnezeu arătând marea dragoste pentru oameni nu numai prin întruparea Fiului său din fecioară pentru a fi jertfit ci și prin faptul că Fecioara a ales să fie parte din planul lui Dumnezeu, prima oară alegând viața curată pe care a dus-o până atunci dar și prin alegerea de a fi nu numai Maica lui Dumnezeu ci și a întregii omeniri și de a fi martoră a Jertfei și a jertfirii fiului ei. 

Sărbătoare cu cruce neagră în luna martie, în Calendarul ortodox 2023

  • martie, Sfinții 40 de mucenici din Sevastia.
image
image
image
image
image
image
politia nu treceti jpeg
Accident 2 Mai Vama Veche jpg
STB FB jpg
piata unirii shutterstock jpg
probleme de auz jpeg
femeie buchet de flori jpg
vreme 1 mai jpg
Infidelitate jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net