Călin Georgescu: un „anti-sistem” profund conectat la sistem. O investigație Snoop
Investigația Snoop dezvăluie legăturile lui Călin Georgescu cu PSD încă din anii ’90, când, la doar 29 de ani, era deja activ în structuri politice și guvernamentale. Presa vremii îl descrie drept „lobbyist PSD”, cu implicări în concursuri măsluite, relații cu Ion Iliescu și ONG-uri finanțate de stat, arată o investigație SNOOP. Departe de a fi din afara sistemului, trecutul său arată contrariul.
Georgescu înainte de era Google
Legăturile lui Călin Georgescu cu sistemul politic românesc sunt consolidate de-a lungul anilor, prin poziții cheie și relații cu figuri politice marcante.
Omul care se declară anti-sistem face parte din sistem încă din anii '90. Călin Georgescu apare în presa din perioada 1990-2000 în articole care îl descriu drept „lobbyist PSD” și arată implicarea sa într-un „concurs măsluit”, precum și legături cu Ion Iliescu și ONG-uri finanțate de stat.
Ziarul România Liberă îl prezenta pe Călin Georgescu în mai multe investigații jurnalistice despre „ilegalități la Ministerul Mediului”, arăta că a ajuns secretar general în urma unui concurs „măsluit” și folosea o mașină „cu număr diplomatic”.
Presa subliniază legăturile sale politice și cu instituții precum Academia Română.
În spatele biografiei lui Călin Georgescu se află și personaje celebre de-a lungul timpului, în politica românească, precum fostul președinte Ion Iliescu, Petre Roman, Mircea Geoană, Ioan Oltean (ministru PD), Sorin Frunzăverde (ministru PD) sau Sergiu Celac (primul ministru de externe al României la Revoluție).
Georgescu, considerat a fi un om „din afara sistemului”, e un nume nou pentru mulți votanți. Însă nu și pentru politica din România, unde este implicat încă din anii ‘90.
Arhiva Arcanum reține zeci de pagini în care Călin Georgescu este intervievat, investigat sau amintit în presa de acum 20-30 ani.
Conform unui CV publicat în ziarul Cotidianul din 2007, el a absolvit, în 1986, Facultatea de Îmbunătățiri funciare și ingineria mediului la Institutul Agronomic. Apoi, lista se umple de poziții guvernamentale și ONG-uri susținute guvernamental (GONGO).
Profesorul Cristian Pîrvulescu numea GONGO-ul, în Bursa, „falsă organizaţie non-guvernamentală (ONG), care păstrează aparenţele unei organizaţii neguvernamentală, dar nu este independentă fiind finanţată şi uneori chiar organizată de guvern”.
Mai multe pe Snopp.ro