Călin Popescu Tăriceanu, achitat într-un dosar de abuz în serviciu

8 decembrie 2021
article img
Călin Popescu Tăriceanu a fost achitatSursă foto: Profimedia

Călin Popescu Tăriceanu fusese trimis în judecată de către Parchetul General în anul 2020,după ce se constatase că nu a supu la vot în plenul Senatului încetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu. Acesta si urmă avea o decizie definitivă în instanță prin care a fost declarat incompatibil și astfel nu mai putea deține o funcție publică. În cadrul aceluiași dosar a fost achitat și fostul senator Cristian Marciu, însă în cazul lui,decizia nu este una cu caracter definitiv.

Călin Popescu Tăriceau, achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție

"În baza art.16 alin.(1) litera a) Cod procedură penală, achită inc. Popescu-Tăriceanu Călin-Constantin-Anton pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 alin. (1) Cod penal. În baza art.16 alin.(1) litera b) teza I Cod procedură penală, achită inc. Popescu-Tăriceanu Călin-Constantin-Anton pentru complicitate la infracţiunea de uzurpare de calităţi oficiale, prevăzută de art. 48 alin. (1) Cod penal raportat la art. 258 alin. (1) Cod penal. În baza art.16 alin.1 litera b) teza I. Cod procedură penală, achită inc. Marciu Ovidiu pentru săvârşirea infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale, prevăzută de art. 258 alin. (1) Cod penal. În baza art.397 alin.(1) Cod procedură penală raportat la art.19 Cod procedură penală respinge acţiunea civilă privind pretenţiile formulate prin constituirea de parte civilă de către Matei Cristian. Cu apel termen de 10 zile de la comunicare", se arată în hotărârea instaței de judecată.

Cum se apara Călin Popescu Tăriceau în martie 2020

În luna martie 2020, Tăriceanu a fost audiat de procurori în acest caz, el declarând atunci că ancheta Parchetului este neconstituţională şi nelegală, deoarece parlamentarii nu pot fi acuzaţi de abuz în serviciu, ei neavând atribuţii de funcţionari.

Citește și:

Călin Popescu-Tăriceanu împlinește 68 de ani. Ce meserie are de fapt

Călin Popescu Tăriceanu, urmărit penal de DNA. Iohannis și-a dat avizul