Călin Popescu Tăriceanu și Dan Barna și-au anunțat candidatura. Vor la Cotroceni

Ultima actualizare:

    Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că este decis să candideze la Preşedinţie, chiar şi fără sprijinul PSD. Și liderul USR, Dan Barna, și-a anunțat candidaturaFOTO: adevarul.ro
Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că este decis să candideze la Preşedinţie, chiar şi fără sprijinul PSD. Și liderul USR, Dan Barna, și-a anunțat candidaturaFOTO: adevarul.ro

Se ascute lupta pentru fotoliul de la Cotroceni. Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că este decis să candideze la Preşedinţie, chiar şi fără sprijinul PSD. Și liderul USR, Dan Barna, și-a anunțat candidatura. Mai sunt și alți candidați care vor la Cotroceni.

Avem alegeri la toamnă, pe 10 noiembrie, primul tur de scrutin, și 24 noiembrie, al doilea tur de scrutin. Vom alege președintele țării. Este înghesuială mare pentru acest fotoliu. Primul care a anunțat că vrea un nou mandat a fost Klaus Iohannis.

Liderul ALDE, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat duminică seară, la Antena 3, că este decis să candideze la alegerile prezidenţiale, cu sau fără sprijinul coaliţiei de guvernare, un potenţial partener fiind partidul lui Victor Ponta, Pro România. În opinia lui Tăriceanu, în cazul unor candidaturi separate în cadrul Alianţei PSD - ALDE, riscul de a nu ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale este foarte mare, scrie news.ro.

”Fără doar şi poate. Împreună cu colegii mei am analizat acest lucru şi mă îndrept spre o candidatură. Dar ar fi mult mai util să aibă o susţinere cât mai largă. Adică să fie din partea coaliţiei PSD-ALDE şi poate chiar mai mult. Am văzut cu toţii sondajele şi cred că un asemenea candidat , cu susţinere comună, are şanse să se opună actualului preşedinte. Dacă nu vom reuşi să aveam un candidat comun cu PSD, după data de 22 iulie, vom vedea dacă pot împreună cu colegii mei să găsim altă formulă de alianţă care să ne crească şansele. Poate să însemne Pro România, da”, a afirmat Tăriceanu, întrebat dacă este decis să candideze la prezidenţiale, scrie aceeași sursă.

Dan Barna, prezidențiabilul USR

USR și-a ales candidatul pentru alegerile prezidențiale și acela este nimeni altul decât președintele partidului, Dan Barna.

”Am mai făcut un pas în obiectivul Alianței USR-PLUS de a guverna în 2020. În cadrul mecanismelor statutare ale USR au avut azi alegerile pentru nominalizarea candidatului USR la alegerile prezidențiale. Am fost patru colegi în cursă. În urma rezultatele, USR m-a mandatat pe mine, am fost votat de către delegații de Congres să reprezint acest partid și vom vedea care va fi rezultatul și în urma discuțiilor în Alianță pentru poziția de candidat la Președinția României. E un rezultat care cumva confirmă eforturile de doi ani de când conduc acest partid de a ne dezvolta, de a crește, ceea ce România are atât de multă nevoie, un partid nou, un partid proaspăt care să aducă societatea activă și modernă în spectrul politic pentru a putea să mergem mai departe spre Europa”, a afirmat Dan Barna, sâmbătă la Congresul USR.

Alegeri prezidențiale 2019. Candidați surpriză

  • Cronologic, primul care şi-a anunţat în presă intenţia de a candida pentru Cotroceni în 2019 a fost Liviu Pleşoianu, parlamentar PSD. Încă din vara lui 2017 acesta îl provoca pe Klaus Iohannis la dezbateri televizate, apoi brava spunând că preşedintele nu are curaj să-l înfrunte. 
  • Următoarea declaraţie de intenţie prezidenţiabilă a venit din partea lui Mircea Moise, cetăţean român în vârstă de 75 de ani, născut în Basarabia şi crescut în Ardeal, actual rezident al Germaniei. Mircea Moise a fost maistru instructor, profesor de muzică şi inventator. Anunţul candidaturii, recepţionat în februarie 2018 de presa românească, l-a făcut pe o platformă online de limbă germană. 
  • Actorul Bogdan Stanoevici, directorul Circului Metropolitan Globus, a anunțat că vrea la Palatul Cotroceni. Decizia vine ca urmare a dorinței sale de a le oferi românilor o alternativă la discursul politic de azi, un discurs fără semnificație și lipsit de bunăcredință. Va candida independent.
  • Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, a anunțat că va candida ca independent la alegerile prezidențiale din toamnă. ”Astăzi m-am hotărât să îmi anunț candidatura la prezidențiale, ca independent. Sunt primar de 19 ani. Candidez din partea mea, ca tată al copiilor mei, să trăiască într-o țară liberă, nu în una în care este instaurată teroarea”, a spus Florentin Pandele la România TV.
  • Miron Cozma fostul lider al minerilor din Valea Jiului, a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale de la finalul acestui an. “Luceafărul Huilei” va candida ca independent și susține că în curând va începe strângerea de semnături. ”Pentru a-mi putea depune candidatura am nevoie de cel puţin 200.000 de alegători, aşa că voi începe strângerea de semnături şi demararea celorlalte impuneri legale. Vă aştept cu drag, alături de mine, pentru a salva ţara de la dezastru şi a readuce românii acasă”, a anunțat Cozma.

Citește și

Prima doamnă Carmen Iohannis şi-a făcut unghiile ca Anda Adam. Manichiura a atras toată atenţia

Traian Băsescu: «Dăncilă are cele mai mari şanse să devină candidatul PSD la prezidenţiale»

image
image
image
image
image
image
Barajul Poiana Marului jpg
sunset 2604874 1280 jpg
FotoJet (10) jpg
lidl
bani de Craciun jpg
pnrr bloc jpg
Bărbat cu un telefon in mana FOTO Shutterstock
kfc pui foto shutterstock