Când este gata Pasajul Doamna Ghica, denumit deja podul suspinelor

Ultima actualizare:

Vești proaste pentru șoferii bucureșteni. Pasajul rutier suprateran de la Doamna Ghica nu va fi gata decât în primăvara anului viitor iar în luna octombrie, în intersecția de la Doamna Ghica vor fi impuse importante restricții de circulație. Precizările au fost făcute de primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, deși acum fix un an, edilul-șef al Capitalei, Nicușor Dan promitea că pasajul va fi gata până la sfârșitul lui 2022

Pasajul suprateran de la Doamna Ghica are 216 m
Cum va arăta Pasajul Rutier Suprateran de la Doamna Ghica: Foto: adevărul.ro

De marți, 27 septembrie a început asamblarea la sol a elementelor de tablier, iar apoi, în octombrie, va începe montarea acestora la înălțime, pe poziția de pe pod. Ce este această parte a pasajului și de ce este atât de importantă? Tablierul unui pod reprezintă totalitatea grinzilor ce formează sistemul de rezistență și care susțin calea de circulație a acestuia.

Din punct de vedere al traficului în intersecția de la Doamna Ghica, una dintre cele mai importante din București, în zonă a mai apărut un șantier care transformă într-un coșmar circulația vehiculelor. Astfel, în paralel cu lucrările la pasaj, se desfășoară și lucrările la rețeaua de alimentare cu agent termic, executate de Termoenergetica (fosta RADET), care trebuie terminate până în noiembrie.

Istoricul lucrărilor de la Pasajul Doamna Ghica

Lucrările la pasajul de la Doamna Ghica au început în 2018 și aveau termen de finalizare mai 2020. Contractul a fost încheiat în data de 16.05.2019 iar lucrările de construcție au fost deja demarate în cursul lunii octombrie 2019. Proiectul inițial a fost modificat, renunțându-se la construcția unei linii de tramvai pe pasajul rutier.

Proiectul final prevede un pasaj cu 4 benzi, câte 2 pe sens, lungimea acestuia fiind de 216.00 metri. Mașinile vor circula pe podul rutier cu 50 km/h iar rampele de acces au lungimi de cate 96.00 de metri. Valoarea lucrărilor de proiectare și execuție a fost estimată la început la 110.034.377,95 lei fară TVA ca să ajungă acum, la peste 148 de milioane de lei fără TVA.

Părțile componente ale tablierului metalic
Grinzile de fier ale podului sunt aduse din Italia.Foto: tcmb.ro

Dezvăluirile primarului sectorului 2 despre pasaj

”(…)Până la jumătatea lunii octombrie vom avea pe șantier toate piesele necesare. Conform graficului de execuție în luna februarie tablierul va fi montat integral. Apoi vom începe celelalte lucrări la carosabil, iluminat, sistem de canalizare. Mai sunt câteva amănunte de stabilit, dar în mare măsură planul este fixat și constructorul se ține de el. Pasajul Doamna Ghica va fi circulabil anul viitor”, a descris stadiul lucrărilor primarul sectorului 2, Radu Mihaiu pe o rețea de socializare.

Grinzile de fier sunt asamblate la fața locului
Traficul este blocat de grinzile metalice. Foto: tcmb.ro

Lucrările la pasaj modifică traseele STB

Traseele liniilor 243, 282 și N103, care circulă prin zona Pasajului rutier suprateran de la Doamna Ghica sunt modificate începând din 28 septembrie, pentru lucrări la acest proiect de infrastructură.

-linia 243 va funcţiona pe sensul spre terminalul „CFR Constanţaʺ pe un traseu modificat de la intersecţia Str. Doamna Ghica/ Şos. Colentina pe Şos. Colentina, Str. Teiul Doamnei, Bd. Lacul Tei, Str. Petricani, apoi traseul actual. Sensul spre „Emil Racoviță” nu va fi modificat;

-linia 282 va funcţiona pe sensul spre terminalul „Gara Basarab” pe un traseu modificat de la intersecţia Şos. Colentina/ Str. Doamna Ghica pe Şos. Colentina, Str. Teiul Doamnei, Bd. Lacul Tei, apoi traseul actual. Sensul spre „Șoseaua Fundeni” nu va fi modificat;

-linia N103 va funcţiona pe sensul spre Piața Unirii, pe un traseu modificat de la intersecţia Şos. Colentina/ Str. Doamna Ghica pe Şos. Colentina, Str. Teiul Doamnei, Bd. Lacul Tei, apoi traseul actual. Sensul spre „Institutul Oncologic” nu va fi modificat.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net